Fotballstiftelsen

 

Telefon: +47 970 57 400          

E-post: post@fotballstiftelsen.no

Hjemmeside: www.gatelaget.no

Daglig leder: Arne Heimvik Knoph

Styreleder: Morten Skauge   

Stiftet: 12.09.2016

Fotballstiftelsen er paraplyorganisasjonen for gatelagene i store norske fotballklubber. Vi er ved inngangen til 2024 31 etablerte gatelag fra hele Norge. Alle klubbene i Eliteserien er blant disse. 

Gatelagene tilbyr en arena hvor mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Gjennom fotballens inkluderende kraft, bygges trygge rammer som gir utgangspunkt for varig endring. 

Vi hadde i 2023 1.442 spillere på våre treninger. Av disse kom 286 ut i lønnet arbeid, skole og arbeidstreningsprosjekter. 

Fotballstiftelsen er trygt forankret i idretten, som idrettens store samfunnsprosjekt på rusfeltet og med sentrale ledere i Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund (fotballpresident Lise Klaveness) i vårt styre. VI har kontor på Ullevaal stadion, mens våre mange gatelag er etablert i klubbenes stadionanlegg over hele Norge.

Resultatene forbløffer forskningen og gir en enorm samfunnsøkonomisk gevinst som Oslo Economics i fjor regnet til å være på mer enn 430 millioner kroner årlig.

Arne H. Knoph

Daglig leder

M: +47 970 57 400

E: arne.knoph@fotballstiftelsen.no

Nyheter