Apotek 1 kåret til bransjens beste innen bærekraft

Lise Østlund, leder for bærekraft i Apotek1

Norges største apotekkjede gikk i dag av som vinner med seieren i kåringen fra Sustainable Brand Index.

Det er norske forbrukere som avgjør hvem de ser på som best i klassen på bærekraft.

Det vi kan se er at forbrukerne opplever Apotek 1 som en stabil aktør med stort fokus på helse og ansvar for mennesker, sier Erik Elvingsson Hedén, CEO i Sustainable Insight som er ansvarlig for kåringen.

Alle monner drar

Det er resultater som gleder Lise Østlund som er leder for bærekraft i Apotek 1.

  • Det er utrolig motiverende å høste anerkjennelse for jobben vi gjør rundt å bidra til en bærekraftig verden. Vi mener alle kan gjøre litt, og for vår del handler det om å gå gjennom alle ledd av virksomheten og se hva som monner, sier Østlund.

Hun forteller at de den siste tiden har jobbet med å elektrifisere kjøreflåten, redusere plast og at de nå har et pilotprosjekt som går på ombruk, gjenbruk og resirkulering av innredning og interiør i apotekene.

  • Når vi jobber med flytting eller nyetableringer har vi et prosjekt nå som går på gjenbruk av interiør og innredning, slik at minst mulig skal gå til spille. Der vet vi at vi kan spare samfunnet for både mindre søppel og mindre utslipp av CO2. Mange bekker små blir en stor å, og det er summen av alt vi gjør som utgjør en forskjell, sier Østlund.

Bærekraftssjefen minner også om at bærekraft handler om mer enn bare grønne verdier.

  • Det er selvsagt en viktig del av det, men det handler for oss om rollen i samfunnet og hvordan vi kan bidra på ulike parametere. Vi er en aktør som hver eneste dag jobber for en bedre folkehelse og det er også en viktig del av det å skape et bærekraftig samfunn, sier Østlund.

For spørsmål ta kontakt:

Lise Østlund, leder for bærekraft

Tlf: 97 05 10 13

e-post: [email protected]

Mai-Bente Paulsen, PR- og kommunikasjonssjef

Tlf: 47 28 56 56

e-post: [email protected]

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer