Creo-fellesskapet styrkes ytterligere

Det er med stor glede at vi kan ønske medlemmene i Statistforeningen Norge velkommen til Creo!

Statister arbeider bredt i norsk kulturliv, innen både scenekunst, film og TV, men er en gruppe som ofte blir nedprioritert, og som hovedregel jobber under svært dårlige lønns- og arbeidsvilkår.

Statistforeningen Norge valgte et slagord fra britisk arbeiderbevegelse på tidlig 1900-tallet som sitt credo da de startet: Sammen kan vi kreve. Alene må du tigge. Det er nok like aktuelt i dag. Derfor har de søkt seg til Creo, som Norges største fagforbund og interesseorganisasjon innen kunst og kulturfeltet.

Bedre arbeidsbetingelser og bedre lønnsvilkår

– Da vi gikk i gang med Statistforeningen, hadde vi to mål for øye: Bedre arbeidsbetingelser og bedre lønnsvilkår, sier leder i Statistforeningen Knut Fougner.

– Det første punktet innebærer skikkelige kontrakter, forutsigbare arbeidstider og en generell heving av statistenes status som en reell og viktig yrkesgruppe. Det andre punktet forklarer seg selv. Det har nesten ikke vært noen lønnsøkning de siste tretti årene.

Leder i Statistforeningen Knut Fougner. Foto: Berit Hyllseth

– I Creo vil statistene samles i en faglig sammenslutning. På denne måten kan de videreføre det faglige fellesskapet fra foreningen, samtidig som at Creo kan aktivt arbeide koordinert med vår nye medlemsgruppe for å bedre deres arbeidshverdag og levekår

Styrke i antall

– Creo har allerede medlemmer som arbeider som statister, sier nestleder i Creo, Christine Thomassen. At vi nå får flere medlemmer som kan stå sammen i sine krav om et anstendig arbeidsliv vil gagne alle. Vi ser fram til å jobbe sammen for positive endringer i bransjen.

Fougner håper flere statister vil melde seg inn fremover, og bli med aktivt i arbeidet.

– Vi ønsker å oppnå reelle resultater, og tror at å bli en del av Creo er den mest effektive måten å nå dette målet på. Styrken ligger i antallet; jo flere vi er, desto mer kan vi oppnå.

Visuell skillelinje

Hører du til i den faglige sammenslutningen?

Creo har allerede medlemmer som arbeider som statister, og eksisterende statistmedlemmer vil naturligvis også gis mulighet til å bli del av den faglige sammenslutningen. Dersom du ikke har registrert at du arbeider som statist i Creos medlemssystem, men ønsker å ta del i det faglige fellesskapet, så ta kontakt med Creos medlemsservice.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer