Minneord – Ole K. Richenberg

Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Ole K. Richenberg gikk bort den 18. juni 2023, etter lang tids sykdom.

Ole satt i Kulturvernforbundets styre fra 2007 til 2016, på bakgrunn av ledervervet i Norsk Jernbaneklubb, en av Kulturvernforbundets medlemsorganisasjoner. Han var en svært engasjert og viktig bidragsyter i styremøtene, og en aktiv deltaker på mange av Kulturvernforbundets små og store arrangementer. På disse arenaene samles ildsjeler fra hele kulturvernfeltet, med unik kompetanse på hver sine områder.

Ole hadde en variert karriere både i forretningsvirksomhet og kultursektoren innenfor kunstnerrettigheter. Han stilte opp for Jernbaneklubben da de trengte ledelse. Han var genuint interessert i jernbane, men jobbet mest med ledelse. Han var opptatt av effektiv ledelse hvor en holder seg til saken og det som er nødvendig og riktig. Han så klart utover egen organisasjon og ble derfor en viktig støttespiller for fellesskapet og Kulturvernforbundet. Han var blant arkitektene bak fellesskapsstrategien, som var viktig for å samordne kulturvernorganisasjonene.

Vi i Kulturvernforbundet minnes Ole som en kunnskapsrik, engasjert og hyggelig person, som gjorde en betydelig innsats for kulturvernfeltet, og for Jernbaneklubben spesielt.

Toril Skjetne

Generalsekretær
Norges kulturvernforbund