Tore Nordviks musikkpris

Send inn forslag til kandidater som har gjort seg bemerket i norsk musikkliv!

Creos vederlagsfond opprettet i fjor en musikkpris som skal gå til enkeltmusikere eller ensembler som gjennom prestasjoner av høy kunstnerisk kvalitet har gjort seg særlig bemerket i norsk musikkliv.

Prisen på 150 000 kroner er sjangeruavhengig og forbeholdt etablerte musikere bosatt i Norge.

Det er oppnevnt en prisjury bestående av Trond Erikson (leder), Trine Knutsen, Unni Løvlid, Eirik Hegdahl og Samsaya som skal nominere kandidater til vederlagsfondets styre.

Organisasjoner, institusjoner eller enkeltpersoner kan foreslå kandidater til prisen. Forslagene skal inneholde fyldige, dokumenterbare opplysninger og en begrunnelse. Frist for innsending av forslag til priskandidater er 31. august 2023.

Forslagene sendes inn på e-post til [email protected].

Visuell skillelinje

Pris som hedrer Nordvik

Tore Nordvik var tidligere forbundsleder i Norsk musikerforbund, nå Creo. Nordvik var en dyktig organisasjonsbygger og sterkt medvirkende til etableringen av Gramo som i tillegg til Norwaco utgjør inntektskilden til Creos vederlagsfond. Som frilansmusiker var Tore Nordvik spesielt opptatt av også denne gruppens rettigheter og arbeidsvilkår.

Utdeling

Tore Nordviks musikkpris ble utdelt for aller første gang under Creos landsmøte i november 2022. Det var Karl Seglem som ble den aller første mottakeren av prisen på kr 150 000.

I juryens begrunnelse står det:

Karl Seglem har utviklet et unikt musikalsk språk. Hans musikk vitner om en nysgjerrig og lyttende musiker. Seglem gir også rom til andre og yngre musikere, og viderefører på den måten sin musikalske visdom. Seglem er en svært allsidig musiker, produsent og komponist som framstår som en musikalsk veiviser for mange.

Foto: Sven Erik Knoff

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer