Compass Group signerer milliardkontrakt med Construction City

FOTO. 3D Estate/ Link Arkitektur

Compass Group får ansvaret for serverings- og servicetjenester på byggebransjens viktigste arena, i Construction City på Ulven.

Construction City Eiendom og Compass Group Norge har inngått avtale som betyr at Compass Group skal drifte service- og serveringstilbudet, når bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen samles på Ulven i 2025. Avtalen har en verdi på over 1 milliard kroner over 10 år.

Construction City blir Norges fremste næringsklynge for bygg, anlegg og næringseiendom. Compass Group står i spissen for å gjøre dette til Norges mest dynamiske samling av arbeidsplasser for en stor og viktig bransje.

Stig. A Kristiansen og Kenneth Olsen inngår avtale.
COO Stig A. Kristiansen i Compass Group og utleisjef Kenneth Olsen i Constuction City gir hverandre håndtrykk etter inngått avtale. FOTO: Sten Eriksen v/Mad Communication.

Fremtidens råeste arbeidsplass

– Vi er veldig glade for å få Compass Group til oss – både som serviceleverandør og leietaker. De er en velrenommert aktør innen servicetjenester, og planlegger noen svært spennende løsninger som leietakerne vil få stor glede av. Compass Groups konsepter blir helt sentrale for opplevelsen av bygget – med variasjon og valgmuligheter fra morgen til kveld, sier Kenneth Olsen, utleiesjef i Construction City.

Tanken er at Construction City skal være et eget levende samfunn – en liten by på Ulven hvor vi finner det meste av servicetjenester. Alt styres fra en egen «barception», og personen som kontrollerer og administrerer alt vil få tittelen «Head of House».

– På Ulven skal vi bygge fremtidens arbeidsplass. Gjennom innovasjon og bærekraftige løsninger skapes work-life balance. Vi skal gi liv og energi til bygget. Det skal være en glede å komme på jobb, og helst skal du dra hjem med like mye energi som da du kom, sier COO Stig A. Kristiansen i Compass Group Norge.

Best på mat

Compass Group har brukt tiden under pandemien til å posisjonere seg strategisk. Gunnar Hvarnes, manager for de norske kokkelandslagene, er ansatt som Culinary Director og styrer utviklingen av de nye og innovative matkonseptene til Compass Group.

– På Construction City går vi virkelig «all in», sier Hvarnes.

Hvarnes har fått tilliten til å ønske, utvikle og drømme stort for å være med på å sette den nye standarden for hva vi kan forvente av fremtidens personalrestauranter.

– Jeg har i grunnen fått oppfylt alle mine ønsker og ideer. Vi skal ha en egen high end-restaurant, vi skal ha et eget roof top-konsept, vi skal ha spennende pop ups og vi skal jevnlig utvikle og teste nye konsepter. Å flytte inn i dette fantastiske bygget på Ulven gir oss en unik mulighet til å drive innovasjon og utvikling av det som er fremtidens personalrestauranter. Dette blir så langt fra tradisjonell kantine som man overhodet kan komme, sier Hvarnes begeistret.

En milepæl

– Construction City er stedet du ønsker å være, ønsker å vise frem til andre og stedet du skal være stolt av å jobbe på. Du skal ønske å invitere dine gjester hit for å vise frem denne fantastiske arbeidsplassen. Compass Group Norge er livsnerven i bygget og mat er kjerneområdet. Her skal vi sørge for hvilepuls, og vi skal øke stemningen til max-puls når det er behov for det i hele dette bygget. For at vi skal kunne gjøre dette på best mulig måte, er vi også nødt til å være så tett på vi kan, sier Stig A. Kristiansen.

Derfor markerer denne kontrakten en ny milepæl for Compass Group Norge. For selskapet er dette starten på den nye reisen mot å utvikle fremtidens hybride arbeidsplass. Sammen med Construction City bygges arbeidsplassen som en destinasjon, med innovative facility management-tjenester som toppes av matopplevelser som overrasker og begeistrer.

– Vi vant denne kontrakten fordi vi er sultne og preges av godt samhold og en sterk lagånd – «vi kan» er en av våre kjerneverdier. Det betyr også at vi kommer til å flytte hovedkontoret fra Asker til Ulven. Samtidig skal vi fortsatt være et Asker-basert selskap. Vekststrategien vår gjør at vi trenger større plass. Derfor flytter vi inn i vårt nye hovedkontor på Ulven. Våre nåværende lokaler vil bli et viktig kontor med sentrale funksjoner, sier Kristiansen.

Fasade Construction City
Fasade Construction City. FOTO: 3D Estate / Link arkitektur