Alt du lurer på – fra start til solgt

Det er mye som står på spill de gangene i livet vi selger og kjøper eiendom. Kanskje du er i tvil om hva som er ditt ansvar, og hva du kan forvente i hvert steg av prosessen? I denne serien svarer eiendomsmegler i PrivatMegleren Thomas Klovland på alt du måtte lure på ved kjøp og salg av eiendom, fra start til solgt.

Komme i gang

Eiendomsmegler Christer Vikebø i PrivatMegleren har gitt råd og oppfølging til boligselgere i over tyve år. Han mener utvilsomt at en god start er nødvendig om du skal få et godt resultat.Til episode

Befaring

En befaring er ikke bare til for at megleren skal bli kjent med eiendommen din. Det er også en gyllen anledning for deg å erfare hvordan megleren presterer – allerede før oppdraget har startet.Til episode

Hvordan presentere boligen

En sentral del av meglerens håndverk er å forme det visuelle inntrykket av eiendommen du skal selge. Eiendomsmegler Lillian Charlotte Nerlinger i PrivatMegleren Allé går metodisk til verks for at potensielle kjøpere skal sitte igjen med en god følelse etter å ha sett eiendommen.Til episode

Markedsføring

Det er ikke alltid enkelt å vite på forhånd hvem som er interessert i å kjøpe boligen din. Kanskje den rette kjøperen er noen som ikke egentlig hadde tenkt å kjøpe eiendom nå?Til episode

Visning

Det fremste målet med visningen er å gi kjøperen et godt inntrykk av eiendommen som selges. Visningen er et svært viktig ledd i salgsprosessen – det er her eiendommen og interessentene møtes for første gang, og er den beste muligheten å bli kjent med eiendommen, se på helheten og få svar på relevante spørsmål.Til episode

KVADRAT

Å selge en eiendom innebærer et stort ansvar. Avtaler skal inngås, dokumenter godkjennes, potensielle kjøpere inviteres til visning – og alt må foregå til rett tid og i riktig rekkefølge. Med KVADRAT, en helt ny løsning for samhandling mellom selger og megler, kan du være trygg på at prosessen går slik den skal.Til episode

Budrunde

Det viktigste du gjør som selger under budrunden er å være tilgjengelig, holde hodet kaldt og lytte til gode råd fra megleren. Budrunden er en avgjørende del av ethvert salg av bolig eller hytte, og det er viktig at alle som er interessert i å kjøpe eiendommen din får delta på like vilkår gjennom en ryddig prosess.Til episode

Kontrakt og oppgjør

En eiendom er formelt solgt i øyeblikket selger har gitt aksept til et bud. Det er likevel vanlig at selger og kjøper møter hverandre i et kontraktsmøte i etterkant – digitalt eller fysisk – for å formalisere eierskiftet og gå gjennom detaljene for salget sammen med megleren.Til episode

Boligbytte

Gleden ved en ny bolig eller hytte kan lett overskygges av alt det praktiske arbeidet som følger med flytteprosessen. For at overgangen skal være så bekvem som mulig for deg har PrivatMegleren utviklet tjenesten Boligbytte, slik at du i stedet kan bruke energi på alt det gledelige ved å komme i stand på et nytt sted.Til episode

Følger deg helt i mål

Overtakelsen er en viktig – og som regel veldig hyggelig – seanse i en bolighandel, der selger skal overlevere eiendommen til dens nye eier. I PrivatMegleren deltar vi alltid ved overtakelse for å sørge for at ingenting blir glemt eller utelatt i det siste steget av salgsprosessen.Til episode

KJØP

Det må som regel investeres mye tid og innsats før du ender opp med den perfekte eiendommen. Med tjenesten KJØP fra PrivatMegleren får du bistand fra en profesjonell sparringpartner – slik sparer vi deg for tid og hjelper deg med å unngå feilkjøp.Til episode

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer