Alt klart for Ridderrennet igjen

Foto: Ridderrennet/Christian Haukeli.

På lørdag 19. mars kan Ridderrennet endelig gå av stabelen igjen, etter to år med kanselleringer på grunn av pandemien. Mer enn 200 deltakere med fysisk funksjonsnedsettelse er påmeldt det 57. Ridderrenn.

Lions var med på å starte opp Ridderrennet i 1964. Den visjonære Erling Stordal ønsket å spre idrettsglede og kunnskap om fysisk aktivitet for økt livskvalitet til flere blinde og svaksynte. Allerede i 1962 arrangerte han det første skikurs for blinde på Beitostølen. Erling var medlem i Lions Club Valdres.

Lionsklubbene i Norge har støttet Ridderrennet økonomisk siden starten. De siste årene har beløpet vært mellom 500.000 og 600.000 kroner årlig. I tillegg bidrar ansatte og Lionsmedlemmer som frivillige med å grille under arrangementet, og elles bistår der det trengs.

  • Å få oppleve dette fantastiske felleskapet igjen er utrolig etterlengtet etter to år med avlysninger, sier Lions Norges generalsekretær Hroar Thorsen.

Ridderuka arrangeres i forkant av Ridderrennet med ulike aktiviteter som langrenn, alpint, skiskyting, hundekjøring, og fjelltur. I tillegg har programmet svømming, yoga, konserter, standup, foredrag og konkurranser.

Det er naturlig nok færre deltagere i år, men tilbakemeldingene er udelt positive. Alle setter pris på å kunne møtes igjen, både frivillige fra mange forskjellige organisasjoner, Forsvaret og sponsor-bedrifter, studenter fra idrettsskolene som bidrar som ledsagere og ikke minst deltagerne.

Lions Norge er stolt sponsor for Ridderrennet!

Lenker

Av Vibeke Katrine Aasland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer