Sparebankstiftelsen SR-Bank med millionstøtte til Gatelagsliga i Sørvest

Bildet: Daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-Bank Kjetil Skjæveland (til venstre) og prosjektleder Erik Løland (nr 3 fra høyre) var på plass da Fotballstiftelsen sammen med lederne for Vikings gatelag mottok det synlige beviset på gaven som muliggjør den nye SørVest-ligaen. Foto: Ellen Berg Instefjord, Sparebankstiftelsen SR-Bank

Et utvidet kamptilbud for det økende antall gatelag i Sør og Vest har vært en drøm lenge. Takket være Sparebankstiftelsen SR-Bank etableres nå verdens første hybridserie for mestring, motivasjon og rusfrie timer.

Onsdag denne uken mottok Fotballstiftelsens daglige leder sammen med Vikings gatelagsansvarlige det synlige beviset på millionsatsingen som gjør at SørVest-ligaen får den oppstartshjelpen den trenger.

– Å få lov til å gjøre slike ting, er jo det fineste med den jobben jeg har, sa daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-Bank Kjetil Skjæveland.

Les Sparebankstiftelsen SR-Banks reportasje fra overrekkelsen her

Det handler virkelig om å gjøre en forskjell, som bokstavelig talt og for mange handler om liv eller død. Det å bidra til den forskjellen er noe av det Viking-trener også Svein Fjælberg kjenner i hverdagen – en jobb og en hverdag han nå har hatt i 10 år.

– Det er veldig kjekt om vi kan bidra til å hjelpe noen av dem som kanskje har det verst i samfunnet, og kanskje også er lengst unna det glansede mediebildet som lages av toppfotballen, sa den tidligere Viking- og landslagsbacken til de gavmilde gjestene.

SOLID TEAM

På faste tidspunkt hver eneste uke samler Fjælberg spillerne til trening. I hans trygge, om enn lett spøkefulle tone, skapes et miljø og en hverdag som virkelig gjør en forskjell. 

Med seg rundt gatelaget og i Vikings samfunnsavdeling, så også på treningen da SR-Bank og Fotballstiftelsen var tilstede, har Fjælberg Silje Tara Skram, Espen Berthelsen Berg og Svein Helge Liknes.

Sistnevnte har, sammen med Fotballstiftelsen, vært helt sentral i å drive frem SørVest-ligaen.

Hverdagen hadde vært tøff uten Viking-tilbudet

Viking SR Bank 1.jpg

Samtidig er det noe med å få noe ekstra å motiveres av. Det å reise på tur, ta på seg Viking-drakta og spille flere kamper mot andre gatelag har vært et ønske lenge.

I Øst har man hatt Østlandsligaen i flere år, og verdien av å møtes på tvers, knytte nye vennskap, lykkes sammen gjennom positiv mestring, har betydd mye der. I Sør og vest har både geografi og kostnader gjort det vanskeligere.

OPPSTART MED ÅTTE LAG

Men nå blir SørVest-ligaen mer enn en test. Åtte gatelag er med i år, fra Grimstad til Bergen. 

For å lette på reisekostnader og få det til praktisk, blir ligaen en «hybridserie» med lokaloppgjør som vanlige enkeltkamper – mens de lengre reisene gjennomføres med små grupper der det spilles flere kamper samtidig.

Og uansett med en trygg og god sosial ramme, der et felles måltid etter kampen(e) alltid står på menyen.

Følgende lag er med i SørVest-ligaen i 2024: Brann, Bryne, FK Haugesund, FK Jerv, Flekkefjord, Nordhordaland BK, Start og Viking.

Ved etablering av flere gatelag i regionen, kan disse bli inkludert i ligaen senere. Støtten fra SR-Banks stiftelse vil bidra i de viktige oppstartsårene.