Sara er stjerna – også på Gatelaget

Vi har alle sett en strålende fornøyd Sara Bræk på en rekke seiers-selfier når HamKam Kvinner har vunnet. Nå er jentenes kaptein klar som trener for Gatelaget. Nyheten ble tatt imot med både jubel og applaus.

De siste ukene har Sara vært med og testet livet som trener for Gatelaget og nå er både klubben og Sara enige om en kontrakt som gjør henne til trener resten av sesongen.

– Jeg vil være trener fordi jeg synes det er utrolig givende og gøy å kunne bidra med det jeg kan, sier Sara som ble presentert foran spillergruppa under lunsjen tirsdag.

MØTT MED JUBEL
Den etterfølgende applausen var såpass høylydt og langvarig at flere i trener-teamet måtte be spillerne roe seg kraftig ned.

– Spillerne har tatt utrolig godt imot meg og jeg har aldri blitt møtt med så mange smil og fine ord, smiler treneren og fullfører beskrivelsen av velkomsten: – Jeg har aldri opplevd lignende!

For Gatelaget har det vært viktig å knytte til seg ei jente i apparatet rundt og leder Kai Kristiansen er svært tilfreds med at Sara blir en del av teamet.

ØNSKER FLERE JENTER
– Vi har allerede en del jenter på laget, men alle vi rundt er godt voksne menn. Ingen av oss er spesielt gode på å være verken unge eller kvinner, men med Sara på laget har vi tatt et viktig steg inn i framtida. HamKam ønsker å ha med enda flere jenter og tror at Sara kan være svært viktig når vi skal rekruttere jenter framover, sier Kristiansen som begynner å få en solid ledergruppe rundt Gatelaget.

KANON-TEAM
– På feltet er Tom Jacobsen, Sara Bræk, Geir Eriksen og Jan Roger Andersen svært dyktige og stabile. I tillegg stiller Hamar kommune med Øystein Nysæther på alt vi har av aktiviteter. Det betyr at vi stort sett alltid er minst fire ledere på alt vi foretar oss, forteller Kristiansen og legger til at antall spillere på laget er ganske stabilt og høyt.

– Så langt i år har vi hatt 63 spillere med på trening. 24 av disse er rekruttert i 2024 og av disse er ni jenter. Utfordringen nå blir å sørge for at enda flere av våre nye jenter kommer tilbake ofte nok til å bli en stabil del av gruppa. Med Sara Bræk som trener tror jeg vi har enda større sjanse for å lykkes med det, sier Gatelagets leder Kai Kristiansen.

Av Robert Ulven Kvålshagen