Gatelaget løftet fram under North West-festivalen

En strålende feiring av gatelagets rolle som brobygger.

Festivalen The North West er i full gang i Ålesund, og mandag ettermiddag var to av klubbens representanter på plass for å snakke om gatelaget. Programleder Pål Bakke intervjuet samfunnsansvarlig i AaFK, Kristin Herje Nørve, sammen med gatelagets kaptein Øyvind Overå Hansen. I salen satt blant andre fotballpresident Lise Klaveness, kulturminister Lubna Jaffery og Fotballstiftelsens daglige leder Arne Knoph. Også flere fra byens næringsliv hadde møtt opp.

– Å se så mange engasjerte mennesker i salen i dag, alle samlet for å feire gatelagets rolle som brobygger, var rett og slett fantastisk. En stor takk til Øyvind som delte sin rørende historie og viste oss alle hva gatelaget virkelig betyr for ham, sier Kristin Herje Nørve.

– Å høre Lise Klaveness, Lars Kobro og Arne Knoph snakke om gatelaget tidligere har vært inspirerende, og det var en glede å bringe den samme opplevelsen til Ålesund. Jeg er utrolig stolt av å være en del av AaFK Gatelag, og det var en ære å dele vår visjon om sosial bærekraft med ordførere, kommuneansatte og næringslivet, fortsetter hun.

AaFKs gatelag har fast tilholdssted på Color Line Stadion, bærer det samme treningstøyet som både A-laget og akademilagene, og spiller sine kamper i de velkjente tangotrøyene. Kaptein Øyvind Overå Hansen er en humørspreder og ordentlig kapteinstype for laget, som ledes av Oddbjørn Lie.

Fra scenen understreket Øyvind flere ganger hva gatelaget betyr. Til Sunnmørsposten sa han dette etter at seansen var over:

– Det er veldig artig for meg å få denne muligheten til å fortelle. Det steget som gatelaget har gitt meg fra å være ingenting til å bli noe, betyr veldig mye for meg som person. Nå tør jeg å gå opp på scenen og snakke til mange hundre folk.

Kristin Herje Nørve retter en stor takk til alle samarbeidspartnerne våre som også tok del i arrangementet.

– Deres engasjement er essensielt for at vi som toppklubb kan ta denne posisjonen med vårt samfunnsansvar. Dere er virkelig store bidragsytere, og deres støtte er uvurderlig. Tusen takk!

En stor takk rettes også til The North West Ålesund for å sette gatelag på agendaen og gi oss muligheten til å feire gatelaget og fellesskapet under The North West. Deres støtte lar oss fremheve og feire viktigheten av vårt felles engasjement for sosial bærekraft.

Av Aalesunds FK

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer