Familieinnvandring fra Gaza

Vi mottar for tiden mange spørsmål om familieinnvandring fra Gaza. Her er noen vanlige spørsmål og svar.

Kan en person i Norge søke gjenforening på vegne av et familiemedlem i Gaza?

Vanligvis må personen som vil komme til Norge på familiegjenforening være den som leverer søknaden ved et lokalt VFS kontor. Fordi VFS-kontoret i Gaza er stengt ba NOAS UDI om å få i stand en ordning for at familiemedlemmer i Norge skal kunne søke for dem. UDI svarte at de var enige i behovet, og at de håper at en slik ordning kommer i gang i januar.

Hvem kan søke om familieinnvandring?

Det har ikke kommet noen endringer i reglene for hvem som kan komme på familieinnvandring.

De generelle reglene for hvem som kan komme på familieinnvandring og hva som skal til, kan du lese mer om her: Familieinnvandring – UDI

Blir søknader fra Gaza prioritert?

UDI prioriterer nå søknader om oppholdstillatelse fra personer som er i Palestina eller Israel som allerede var fremmet. NOAS har ikke informasjon som tyder på at nye søknader vil bli prioritert.

Hjelp til å komme seg ut av Gaza

Departementet har en egen instruks for assistert utreise for norske borgere og deres familiemedlemmer i Israel, Palestina og Libanon: Instruks GI-19/2023

NOAS har ikke informasjon som tyder på at personer som får oppholdstillatelse vil kunne få bistand til assistert utreise av norske myndigheter.

For flere spørsmål kan du kontakte NOAS på tlf (+47) 22 36 56 60 eller epost [email protected]. Du kan også komme innom oss i Torggata 22 – se våre åpningstider.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer