Invitasjon til medlemsforum for kjøretøybatterier 

Mange kjøper i disse dager elektriske kjøretøy eller transporttjenester fra leverandører med elektriske kjøretøy. Produksjon av kjøretøybatterier er assosiert med risiko for brudd på arbeidstakerrettigheter og grunnleggende menneskerettigheter. 

Kina er også innen dette segmentet i økende grad en nøkkelprodusent. En rapport publisert av vår svenske søsterorganisasjon ETI Sverige i 2023 fant at alle busser anskaffet av en gruppe offentlige oppdragsgivere hadde batterier produsert i Kina. 

Etisk handel Norge inviterer til medlemsforum 8. februar 12-14 for å diskutere utfordringer og muligheter i kartlegging og oppføling av risiko assosiert med kjøretøybatterier. YES EU, importør av Yutong-busser innleder om sitt arbeid med oppfølging av leverandørkjeden. 

Medlemsforumet gjennomføres som et rundebord med lav terskel for deling av erfaringer og utfordringer. Møtet følger som vanlig Chatham house rules. Påmelding på etiskhandel.no.

Av Jonas Holmqvist

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer