Salat-taco med krydderhete kikerter

Denne The Chick Pea-retten er en favoritt i våre personalrestauranter, og vi oppfordrer deg til å prøve salat-taco hjemme for en smakfull start på det nye året! Til 4 porsjoner salat-taco trenger du: Slik lager du salat-taco: Velbekomme!  PS! Vil du lage hummus selv? Sjekk ut denne lekre oppskriften på gulrothummus.

Denne The Chick Pea-retten er en favoritt i våre personalrestauranter, og vi oppfordrer deg til å prøve salat-taco hjemme for en smakfull start på det nye året!

Til 4 porsjoner salat-taco trenger du:

  • 8 tortillalefser
  • 2 pakker hermetiske kikerter
  • Krydder etter smak, for eksempel 1 ts. hver av spisskummen, malt ingefær, malt kardemomme, malt kanel, gurkemeie, malt koriander, chilipulver og malt allehånde
  • 1 boks hummus
  • 1 pakke ruccola
  • 1 boks cherrytomater eller 3–4 vanlige tomater
  • 1 agurk
  • Eventuelt reddiker og rødløk etter smak – det du måtte ha i kjøleskapet
  • 1 sitron
  • Sesamfrø
  • Olivenolje
  • En potte koriander

Slik lager du salat-taco:

  • Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. Overskudd kan lagres i tette bokser med lokk.
  • Stek kikerter i pannen i olivenolje eller rist dem i ovn på høy temperatur. Krydre med en god mengde krydder, så blir kikertene spicy og krydderhete.
  • Vask og kutt grønnsakene i pene serveringsbiter og løken i strimler. Vend grønnsakene med ruccola, litt olivenolje og saft av sitron. Strø over litt salt.
  • Smør hummus på tortillalefsene. Fordel kikerter over.
  • Topp med salaten. Dryss over frisk koriander og ristede sesamfrø over salat-tacoen til slutt.

Velbekomme! 

PS! Vil du lage hummus selv? Sjekk ut denne lekre oppskriften på gulrothummus.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer