Kraftrikets Julefond 2023

Våre kunder har nominert!

Vi har fått hjelp fra våre kunder til å nominere/tipse oss om hvem vi bør gi støtte til gjennom Kraftrikets julefond, og det kom inn rekordmange forslag! Kraftriket gir i år bort 100.000 kroner til 10 unike prosjekter.

Her er oversikten over hvem som fikk midler i år.

Østerdalen:

Organisasjonen En hjelpende hånd Fjellregionen er blant organisasjonene som tildeles Kraftrikets julefond på 10.000 kroner i år. Midlene kommer ekstra godt med denne julen, siden foreningen nylig opplevde innbrudd i et av sine lagre – og ble frastjålet store mengder matvarer. Du kan lese mer her:
En hjelpende hånd Østerdalen

En hjelpende hånd Fjellregionen er blant organisasjonene som er tildelt Kraftrikets julefond på 10.000 kroner, julen 2023.
En hjelpende hånd Fjellregionen er blant organisasjonene som er tildelt Kraftrikets julefond på 10.000 kroner, julen 2023.

Askøy:

Organisasjonen Alternativ jul på Askøy arrangerer julaften for personer med ulik bakgrunn. Alle, uavhengig av alder, nasjonalitet og religion, er velkomne. Les mer: Gratis julaften Askøy

Hedmarken:

CRUX Hamartiltakene tilbyr oppfølging av personer som ruser seg daglig, og de som har kommet videre i sin rehabilitering. Behovene til deltakerne  er veldig forskjellige. Mange kommer hver dag blant annet for å spise, dusje, få råd/veiledning og være i et sosialt fellesskap. Vi tilbyr helsetjenester, kontaktformidling med hjelpeapparatet og har et stort fokus på ernæring. 10.000 kroner kommer utrolig godt med og skal i år gå til prosjektet matutdeling.

Vikersund:

Martine Skinstad- gratis julaften for innbyggere i Modum og Sigdal som ellers ville ha vært alene denne kvelden. Midlene skal gå til mat og drikke og i tillegg en liten julegave til alle som kommer. Martine er en ildsjel, og hun fortjener absolutt en påskjønnelse for den innsatsen hun gjør for andre.

Hønefoss:

I Hønefoss var det kirkens bymisjon som fikk 10.000 kr i midler fra vårt julefond. Kirkens Bymisjon har ett allsidig tilbud. Mange blir overrasket når de blir kjent med størrelsen på Kirkens Bymisjon og det mangfoldige arbeidet de driver.

Valdres:

Valdres Gjestegard som har navnet«Fengselet» i Aurdal, skal arrangere gratis julekveld for alle i Valdres som ikke har noen å feire sammen med og som ønsker et fellesskap.

Orkland:

I Orkland kommune går Røde Kors , sanitetsforeninga og menigheten sammen om Åpen julefeiring. Dit kan alle komme, som ønsker et et fellesskap med andre. 40 personer er påmeldt på julaften i år og det er veldig hyggelig Hele 19 frivillige sørger for å gjennomføre arrangementet. Det serveres tradisjonsrik julemiddag og alle som kommer får julegave. Ved hjelp av midler fra Kraftriket, får alle som trenger det transport til og fra arrangementet! 

Telemark:

Midlene har blitt tildelt Demenskoret Telemark. De startet opp etter motivasjon fra Tv serien som gikk på NRK i 2022. Det er et prosjekt som er utrolig viktig for de som blir rammet av sykdommen. Og midlene skal bli brukt til sosiale aktiviteter for koret.

Sogn/ Lærdal:

Lærdal Frivilligsentral fikk tildelt 10.000 kroner. Noen av pengene ble brukt til en førjulskveld i kirkestua, der alle som kom fikk servert betasuppe og kake. Kvelden ble avsluttet med flott musikk og quiz. Det ble en veldig fin kveld for oppmøtte i fra lokalsamfunnet i Lærdal. Resten av pengene skal gå til noen som trenger litt ekstra hjelp i tiden før jul.

Rett frem Opplevelser:

Det er mange barn som gruer seg til jul. Mads Hansen har derfor satt i gang en spleis for organisasjonen Rett Frem. De jobber for å skape gode opplevelser og minner for livet til barn som har det tøft i Norge. Spleisen er med på å skape fokus på en av vår tids store utfordringer, nemlig barnefattigdom. Det er et tema som er svært vanskelig å kommunisere, nettopp fordi folk flest ikke kan tro at mange titusener av barn i Norge ikke har nok penger til å spise nok mat eller bo med verdighet. Spleisen gjør oss alle oppmerksomme på det Rett Fram jobber med hver eneste dag hele året. Kraftriket ønsker å bidra og gir 10. 000 kroner til dette prosjektet. Vil du lese mer om Rett Frem, klikk her