Mads H. Almaas blir ny generalsekretær i NOAS

Foto: Plan International Norge

Mads H. Almaas blir ny generalsekretær i NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere). Almaas er direktør for program og påvirkning i Plan International Norge. Han har lang og bred erfaring fra internasjonalt utviklings- og nødhjelpsarbeid, herunder mer enn 17 år i forskjellige lederstillinger. I tillegg til Plan har han blant annet jobbet i Flyktninghjelpen og Norsk Folkehjelp.

− Etter mange års internasjonalt arbeid med fordrevnes beskyttelse, ser jeg fram til å videreutvikle NOAS sammen med dyktige kollegaer og styret. NOAS er vår nasjonale samvittighet for flyktninger og asylsøkere i Norge. Med dagens urolige verden, kommer NOAS’ oppdrag til å være desto viktigere i årene framover, sier Almaas.

Styreleder Brynjulf Risnes ønsker den nye generalsekretæren velkommen.

− Med Mads Almaas som generalsekretær har NOAS fått den akkurat den kombinasjon av engasjement og profesjonalitet som vi har ønsket oss. Med han ved roret skal NOAS fortsette å være den tydelige stemmen som ivaretar flyktninger og asylsøkeres rettigheter under skiftende politiske og rettslige forhold, sier Risnes.

− Vi ønsker Mads velkommen og gleder oss til et spennende samarbeid, legger han til.   

Almaas tar over lederrollen etter Pål Nesse. Han tiltrer 1. mars 2024 I mellomtiden fungerer avdelingsleder for rettshjelp og veiledning Sanja Adjulovic som generalsekretær.

Kontakt:

Mads H. Almaas, tlf 412 06 270

Brynjulf Risnes, tlf 975 63 317