Veteranfamilier samlet til førjulstreff

Bilde: Siops

14 veteranfamilier fra hele landet var denne uken (27-30. november) samlet på Smuksjøseter fjellstue ved Høvringen. Arrangementet er en årlig førjulstradisjon for Veteranforbundet SIOPS. For første gang var førjulstreffet på Smuksjøseter.

Arrangementet ble organisert i samarbeid mellom SIOPS og STS Frivillig, og var støttet av Stiftelsen Dam. SIOPS er opptatt av å gi et allsidig aktivitetstilbud til både enkeltveteraner, stadig tjenestegjørende og familiene deres.

Førjulsarrangementet for veteranfamiliene har blitt et av de faste og største i SIOPS-regi.

Samling for veteranfamilier fra hele landet

Familiene var samlet i et vakkert vinterlandskap på Smuksjøseter fjellstue for å dele erfaringer seg imellom, og nyte et opphold i fjellheimen før juletiden for alvor starter. I løpet av uken ble det avholdt aktiviteter som blant annet skiturer, aking, hundekjøring, samt forsmak på julaftentradisjoner som juleverksted og besøk av julenissen for de minste.

Generalsekretær Kjetil Bragstad kom innom for å fortelle om organisasjonens arbeid, og de tilbud og aktiviteter som tilbys igjennom året.

Etterlyser et sterkere familieperspektiv

Norge har i dag cirka 53 000 veteraner. Disse veteranene har også familier og andre nære relasjoner hjemme som påvirkes av tjenesten ute. Nylig ble det publiser en fersk forskningsstudie, VEFAM-undersøkelsen, som viser at flere familier også opplever utenlandstjenesten som utfordrende. SIOPS har lenge påpekt at en samlet veteranivaretakelse i Norge må ha et større fokus på familiene hjemme.

Arrangement som dette er en fin arena for veteranfamiliene og familiene til stadig tjenestegjørende for å dele erfaringer.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer