En bauta forlater oss

Arne Ørum, vår rådgiver og gode kollega, forlater nå arbeidstakernes rekker og blir pensjonist.

Jeg møtte Arne for første gang under et kurs for leger og psykologer i regi av SIOPS med flere. Arne jobbet da i Rådet for psykisk helse, og jeg merket raskt at han virket genuint opptatt av problemstillinger for skadde fra internasjonale operasjoner. Jeg så det på holdningen hans, hans engasjement og kroppsspråk hvordan han lyttet interessert, nikket og så litt opp mens han gjorde seg noen tanker.

Dette er nok også derfor Arne for mange i veteranmiljøet er kjent som den lune, gode, vise, tilbaketrukne, samt ærlige personen. En mann av hel ved. Han har ikke bare bidratt med konstruktive innspill innen interessepolitisk arbeid og med artikler sammen med anerkjente fagpersoner, men også på andre måter. På måter som kanskje har vært desto viktigere for enkeltmennesker med sine skjebner, og som har satt SIOPS på kartet spesielt. Arne har alltid vært kjent som en god lytter, som har innsikt, og som mange kan relatere seg til, og ha tillit til. Et menneske det er lett å åpne seg for og snakke med. Det er jeg ikke i tvil om at mange vil kjenne igjen og kunne skrive under på. Det merket jeg også raskt når jeg selv startet mine arbeidsdager i SIOPS.

Dokumenter kan skrives og leses, men det er vanskeligere, om overhodet mulig, og på noen måte erstatte eller kompensere for slike egenskaper og en slik person. Det er ingen tvil om at vår nye rådgiver, Jannicke, har store sko å fylle. Det var også derfor Jannicke var den som kanskje skilte seg mest ut blant alle søkerne vi hadde til stillingen, noe også Arne øynet raskt. Personlige egenskaper og egnethet var utvilsomt store og viktige elementer vår nye rådgiver måtte ha, og helst god innsikt innen helsefeltet, noe vi heldigvis ser ut til å ha fått.

Arne har bidratt mer enn det kan forventes av en alminnelig arbeidstaker. Det kunne vi se fra avslutningen på onsdag, med flere takketaler og tegn på anerkjennelse for arbeidet. Han har derfor fortjent, kanskje mer enn de fleste, å få nyte sin pensjonstilværelse fullt ut med hva enn han ønsker å bruke den til. Som Generalsekretær og på vegne av både meg selv og SIOPS, ønsker jeg ham lykke til videre, og håper han klarer å nyte sin nye tilværelse. Jeg håper vi av og til får se ham i våre lokaler eller på et eller annet arrangement som deltaker en gang i fremtiden.

Med vennlig hilsen

Kjetil Bragstad, generalsekretær i Veteranforbundet SIOPS – Skadde i Internasjonale Operasjoner

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer