Are Sende Osen kommer til Kulturarvkonferansen

Stemmen bak den suksessrike NRK-podcasten «Kongerekka» kommer til Kulturarvkonferansen. Se hele programmet og meld deg på her!

Årets utgave av Kulturarvkonferansen blir avholdt på SALT (ved Langkaia) i Oslo fredag 22. september og på Ridehuset scene (ved Akershus festning) lørdag 23. september.

Kulturvernforbundet og Riksantikvaren ønsker deg hjertelig velkommen til årets konferanse hvor vi har fått på plass et rikholdig og spennende program.

Lørdag 23. september kommer Are Sende Osen til Kulturarvkonferansen for å fortelle høydepunkter fra suksess-podkasten Kongerekka.

Kongerekka er historien om alle de norske kongene. Den begynner med Harald Hårfagre, som samla hele Norge til ett rike, på grunn av ei dame. Deretter går det – bokstavelig talt – slag i slag. Dette er vår Game of Thrones – fra virkeligheten! For historia om de norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag – bare ikke riktig så mange drager. Selv om stoffet presenteres på uhøytidelig og underholdende vis, stemmer det Are forteller. Stoffet er blitt gjennomgått av professor i historie ved NTNU som har dobbeltsjekka at alt går riktig for seg.

Podcasten har blitt utrolig godt mottatt med 4.5 millioner nedlastinger. Det har også blitt 3 bøker basert på serien. 4. og siste sesong er ute nå og serien ender med det kongehuset vi har i dag. Da har Kongerekka tatt for seg 67 konger gjennom 1200 år og 43 episoder.

I tillegg til dette har vi mange spennende innledere og underholdning fra et bredt og levende kultuarvfelt:

  • Reperbaneprosjektet i Tønsberg – Møt Arne Steinsbø fra Loggen kystlag som fortelle rom det fantastiske prosjektet som snart ferdigstilles.
  • Bli med på stavkirkesafari med døvblinde Tare Teksum som har syklet til samtlige av landets 28 stavkirker.
  • Med hest og slede til Rørosmartnan. Bli med Dalarnas Femund Forkörarförening på den lange historiske ruten fra Falun til Røros.
  • Bli kjent med de jødiske veiviserne som formidler jødisk tradisjon, kultur og historie til skoleelever.
  • Bli med på seilas med DS Hestmanden – et flytende krigsseilermuseum

+ mye mer

Last ned hele programmet til Kulturarvkonferansen her

KJØP BILLETT TIL KULTURARVKONFERANSEN HER (TICKETCO)