Milliongave til Kulturminnedagene

Bildet: Generalsekretær i Kulturvernforbundet Toril Skjetne mottar det synlige bevis på at Sparebankstiftelsen støtter MIN kulturminnedag med 7,5 mill. kroner. Foto: Odd Hesselberg

Kulturminnedagene er blitt tildelt 7,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til videreføring av prosjektet «MIN Kulturminnedag» (Mangfold og inkludering i nærmiljøet).

«Dette er en fantastisk gave som vil bidra til massevis av flotte og mangfoldige kulturminnedagsarrangement rettet mot barn og unge. Vi er så glade for at Sparebankstiftelsen ønsker å videreføre sin støtte til prosjektet MIN Kulturminnedag» jubler generalsekretær i Kulturvernforbundet, Toril Skjetne.

Støtten fra Sparebankstiftelsen DNB skal gis videre til frivillige arrangører av Kulturminnedagene over hele landet. Arrangørene søker på disse midlene for å formidle kulturarven, styrke sitt program og tilrettelegge kulturaktivitetene spesielt for barn/unge og minoriteter og jobbe for et mer inkluderende lokalmiljø.

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvfestival med over 300 arrangement og 50.000 besøkende i hele landet hvert år. Det er frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, privatpersoner og andre som ønsker å formidle den lokale kulturarven som står for arrangementene.

I år markeres Kulturminnedagene i perioden 2.-10. september med temaet «Levende kulturarv.

SE OVERSIKT OVER ALLE ÅRETS KULTURMINNEDAGSARRANGEMENT HER

– «I forbindelse med årets kulturminnedager har vi med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB delt ut arrangementsstøtte til 47 forskjellige kulturminnedagsarrangement med fokus på mangfold og inkludering. Med denne videreføringen av gaven fra Sparabnkstiftelsen får vi nå mulighet til å kunne støtte enda flere av disse fantastiske arrangementene de neste årene» jubler en storfornøyd Odd Hesselberg som jobber som nasjonal koordinator for Kulturminnedagene i Norge.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer