Styrker samarbeidet med Kongsberg Defence & Aerospace

FFIs administrerende direktør Kenneth Ruud og KDAs administrerende direktør Eirik Lie signerte en fornyet rammeavtale for samarbeid. Foto: KDA

FFI og Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert en fornyet rammeavtale for samarbeid. Avtalen utvider mulighetene for å gjennomføre prosjekter som bidrar til å styrke Forsvarets evne.

FFI og KDA har arbeidet sammen på en rekke prosjekter i flere tiår, for eksempel på utvikling av søketeknologi for missiler, som i dag brukes av Norge og en rekke allierte. Den nye avtalen åpner for et bredere samarbeid innenfor et standardisert rammeverk. 

– Vi er glade for å videreføre det gode og lange samarbeidet med FFI i denne avtalen. Det er viktig for forsvarssektoren og for den norske forsvarsevnen at vi benytter oss av de beste tilgengelige kompetansemiljøene i landet, noe vårt samarbeid er et godt eksempel på, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

– Det er viktig at forskningen som gjøres ved FFI kan få en effekt for Forsvaret og bidra til utvikling av norsk forsvarsindustri, sier Kenneth Ruud, administrerende direktør i FFI.

– Denne avtalen bygger på vårt lange og gode samarbeid med Kongsberg Defence & Aerospace, og vil bidra til at forskning fra FFI kan komme Forsvaret til gode og styrke norsk forsvarsindustri, sier Ruud.

FFI samarbeider med Forsvaret, Forsvarsdepartementet, industrien og forskningsinstitusjoner i inn- og utland for å nå målet om å tilføre hele forsvarssektoren kunnskapen den behøver for å møte nåværende og framtidige utfordringer.

Artikkelen ble først publisert som pressemelding på KDAs nettside

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer