9 år med På Hjul med veteraner

På frigjørings- og veterandagen 2023 syklet en gjeng veteraner fra Bæreia til Oslo for å synliggjøre og hedre innsatsen til personell fra internasjonale operasjoner.

Sykkelarrangementet «På hjul med veteraner» ble avholdt første gang i 2013. Arrangementet har blitt en tradisjon på frigjørings- og veterandagen 8. mai, og SIOPS har vært med fra starten av. Andre organisasjoner som har deltatt er NVIO, Veteran møter Veteran, NLF og NROF. Les mer om historien her.

Den årlige sykkelturen er ment for å hedre landets veteraner. Turen går fra Forsvarets veteransenter på Bæreia til Akershus festning i Oslo. På veien stoppet følge ved bautaplassen rett nord for Årnes i Nes kommune. HVs områdesjef for Nes HV-02205 holdt en appell for de fremmøte.

Under årets arrangement ble sykkelfølge tatt imot av statsminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og veteraninspektør oberst Morten Henriksen.