Barnekoret har fått 10.000 kr i gave – nå skal de sette opp storslagen jubileumskonsert

Barnekoret KorAll fyller 50 år i 2023 og feirer med storslått jubileumskonsert. Samtidig kan de glede seg over å ha fått 10.000 kroner i gave fra Kraftriket. 

Den 23. november holder KorAll årets store konsert, selve jubileumskonserten, på Ringerike kultursenter.

– Vi blir 50 år i år, og det må selvsagt feires. I disse dager jobber vi med å sette sammen forestillingen, og det vil blant annet bli innslag av jul i denne forestillingen, forteller Marita Hvalsbråten i KorAll-styret.

50 år med inkludering og sangglede

KorAll, eller Ringerike- Barne og Ungdomskor som koret egentlig heter, har historie helt tilbake til 1973. Det var Hønefoss-damen Solveig Busund som startet koret den gangen.

– Koret har hatt mange navn og grupper opp igjennom årene. Både Ringerike Pikekor og Ullerål Pikekor er kjente navn fra 70-tallet, forteller Hvalsbråten.

I sin storhetstid var koret så populært at det var delt i flere grupper – og det var til og med ventelister for å få komme inn i koret.

– På 70-tallet deltok koret i mange internasjonale og nasjonale sangkonkurranser, og de satte virkelig Hønefoss på kartet da de vant flere av disse konkurransene.

I dag består KorAll av 2 grupper. Den minste gruppen er for barn i 1.-7.trinn. Den andre gruppen er for barn i 5.-10.trinn.

– KorAll er, og skal være, et lavterskel-tilbud. Vi jobber hardt for å synliggjøre oss og nå ut til barn og unge i Hønefoss og omegn. Vi er et godt alternativ for de som ikke har råd til å ha barna på de litt dyrere alternativene i byen. Og vi setter opp forestillinger på lik linje som de andre store aktørene i byen, dog i litt mindre skala.

Gave til flotte kostymer lydutstyr

I selve jubileumsåret 2023 skal koret fokusere 100 prosent på den kommende jubileumskonserten, men det er én ting de ønsker seg.

– Vi har mange kostymer, som vi gjerne har gjenbruk på, men vi vokser stadig og har behov for innkjøp både for supplering av det vi allerede har og fornying av kostymer, forteller Hvalsbråten.

Nylig fikk koret en hyggelig bursdagsgave fra Kraftriket, som har valgt å gi dem 10.000 kroner fra Kraftriket-fondet. Dermed får de nå sjansen til å kjøpe inn nye, fine kostymer til jubileumskonserten.

For skal du spille teater og stå på en scene, innta en annen rolle enn den du er, ja da må det kostymer til.

– Å sørge for at alle barn som deltar får kostymer er en gave i seg selv. Disse barna fortjener så absolutt å få stråle i nye fine kostymer, sier May Britt Andersen i Kraftriket.

KorAll er strålende fornøyd med pengegaven, og gleder seg til å oppgradere kostymerommet.

– Vi er dypt takknemlig for at Kraftriket ønsker å støtte oss. Støtten kommer veldig godt med til kostymeinnkjøp til forestillingen, sier Hvalsbråten.

Konserten 23. november er åpen for alle, og holdes på Bysalen amfi. Koret kommer til å bruke hele året på å øve flittig – og møter du opp får du se resultatet av alle øvelsene.

Anonym

Styreleder i KorAll, Marita Hvalsbråten

Funfacts om korsang:

  • Visste du at korsang er den største kulturaktiviteten i Norge? En undersøkelse fra Kantar TNS fra 2019 viste at 5,3 prosent av nordmenn synger i kor eller vokalgruppe. Det tilsvarer 250 000 mennesker.
  • Sagt på en annen måte: Hver eneste kveld i uka er det cirka 50 000 mennesker som går på korøvelse.
  • Forskning viser at sang utløser hormonene oxytosin (kjent som «velvære-hormonet») og beta-endorfin som gir oss en følelse av oppstemthet.
  • Den norske Studentersangforening regnes som det første faste offentlige koret og hadde sin debutkonsert i 1845.
  • Korsang er den mest populære fritidsaktiviteten blant studenter.
  • I Korforbundet har over 100 av korene holdt på i over 100 år.
  • Korforbundets eldste medlem 102 år. Det er Bjørn Hauge i Drammens mannskor.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer