Nedbetalingen av solcellene på taket har gått fra 20 år til ferdig nedbetalt i 2030

Tor-Egil Tinderholt er direktør i IPTV selskapet Baze Technology. Selskapet leverer BazePort IPTV, deres egeneide og egenutviklede IPTV-system. Siden oppstarten i 2007 har levert IPTV-løsninger til mer enn 80.000 sluttbrukere verden over.

Selskapet leverer skjermløsninger til aktører som Avinor, en rekke sykehjem rundt i Norge, Thon Hotels kjeden og en rekke aktører på land og i det maritime markedet world wide.

Ved hovedkontoret i Porsgrunn har 30 personer sin kontorplass i tillegg til at man bruker bygget som lager. Med et rundt 600 kvadratmeter stort tak. Etter installasjon av solcelleanlegg på taket i 2022 har strømregningen vært redusert med rundt 250.000 kroner  – altså i overkant av 20.000 kroner i måneden.

Baze building

Hadde flaks – sparer tusenvis i måneden

Nå ser Tinderholt for seg at solcellene er nedbetalt allerede rundt 2030. Opprinnelig skulle det ta 20 år.

– Vi skal innrømme at vi hadde flaks. For vår del handlet det like mye om å gjøre et bærekraftig valg. Så gikk strømprisene i været og det ble også økonomisk svært bærekraftig. Og vi må nok regne med at dagens strømpriser er langt mer «normalt» enn det vi egentlig ønsker oss, tror Tinderholt.

Anonym

Tor-Egil Tinderholt, direktør i Baze Technology

Det hele startet med en dialog med Kraftriket. Her tilbys svært gode betingelser på gjenkjøp av overskuddsproduksjonen. – Det har vært en utrolig fin prosess. Og alt fra montering til drift har fungert utmerket. Vi er jo fortsatt kunder hos Kraftriket, og synes det har vært et strålende samarbeid, sier han.

Direktøren synes dette er et fantastisk eksempel på at det virkelig kan lønne seg å prioritere bærekraft. – Jo mer fornybar energi vi klarer å produsere, jo mindre «skitten» energi trengs. Derfor vil vi virkelig anbefale alle bedrifter med et stort tak å sjekke ut muligheten. Ingen kan gjøre alt, men alle gjøre litt, sier Tinderholt.

Tom Larnøy er bedriftsrådgiver i Kraftriket og vært med på hjelpe BazeTech i prosessen. Han er nå klart til å hjelpe flere aktører ut i den egenproduserte energi-verden. – En av de store fordelene er jo at vi kjøper overskuddsenergien. Når anlegget er nedbetalt, vil man jo tjene penger, i tillegg til å produsere sin egen strøm, forteller han.

anonym

Tom Larnøy, bedriftsrådgiver i Kraftriket

I hele Kraftriket er man opptatt av å ta en posisjon på strømproduksjon. – Vi jobber for en større elektrifisering og et mer bærekraftig Norge. Behovet for grønn energi øker hele tiden, og da må vi bidra på alle måter vi kan, avslutter Larnøy.