Fredsplakatkonkurransen 2022-2023 vinnere

Roma Furuløkken fra Oslo tegnet seg til topps i Norges-finalen i den internasjonale tegnekonkurransen. Hun går i 7. klasse på Montesorri skole Lyse. Tegningen er sendt inn av Lions Club Oslo/Lilleaker som har sponset skolene lokalt.

Kreativ utfordring

Lions Internasjonal Peace Poster Contest kalles på norsk Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse. Den er et samarbeid mellom Lions International og FN og arrangeres hver høst. Konkurransen er åpen for barn mellom 11 og 13 år, og i Norge inviteres skolenes 7. klassinger til å delta i konkurransen. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. En fin anledning for skolen å markere FN-dagen 24. oktober

Temaet er et nytt tema hvert år, og handler alltid om fred. I 2022-2023 var temaet «Lead with Compassion».

Mange vinnere

I den norske finalen deltok distriktsvinnere fra alle fem distrikter. Se tegningene deres nederst i artikkelen.

Som vinner i den norske finalen får klassen til Roma overrakt 5000 kroner som premie. I tillegg får hun premier som skolevinner og distriktsvinner.

Tegningen til Roma er sendt til Lions International sitt hovedkontor i Oak Brook, Chicago i USA. Her deltar tegningen i den internasjonale kåringen.  Disse vinnerne vil bli offentliggjort i løpet av mars måned.

1. premien er en reise for vinner og to familiemedlemmer til “Lions Dag med FN”, som vanligvis arrangeres i New York i mars hvert år. I tillegg får vinneren 5.000,- USD. De neste 23 internasjonale vinnerne mottar hederlig omtale på lionsclubs.org og en pengepremie på 500,- USD.

Distriktsvinnere

Distrikt 104 A

Ida Volden, 7. klasse på Midtbygda oppveksenter. Sendt inn av Lions Club Oppdal/Kjerringrokk

Distrikt 104 B

Milla Øversjøen Espeland, 11 år, 7. klasse på Jessheim Skole. Sendt inn av Lions Club Ullensaker

Distrikt 104 C

David Nordvik, 12 år, 7.klasse på Aspervika Skole. Sendt inn av Lions Club Sandnes/Ganddal

Distrikt 104 D

Louisa Sjo, 7. trinn på Nesøya skole. Sendt inn av Lions Club Nesøya.

Distrikt 104 E

Roma Furuløkken, 12 år, 7. kl. Montesorri skole Lyse. Sendt inn av Lions Club Oslo/Lilleaker.

Av Vibeke Katrine Aasland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer