Reisebrev fra førjulsfeiring i Skottland

En liten gruppe veteraner ble invitert med til Skottland for å ha førjulsfeiring sammen med Royal Marines Club i Storbritannia. SIOPS er glade for å kunne fortsette samarbeidet med RMC og ser frem til flere feiringer sammen!

Etter invitasjon fra våre britiske venner og samarbeidspartnere i Royal Marine Club fikk to familier,og noen representanter for SIOPS, anledning til delta på årets britiske familiesamling/ juleferie i Skottland.

Denne samling gikk parallellt med at noen norske familier var samlet på Rondane, i år uten britisk deltagelse. To år med Covid , hvor vi i utgangspunktet skulle vært sammen igjen, har medført at britene har gjennomført et tilsvarende opplegg i Fort William. De tre tidligere samlingene på Rondane, i terreng og omgivelser hvor utallige briter har gjennomført sine vinterkurs, hadde gitt oss nye venner og gode kontakter.

Denne turen hadde vi sett fram til og reisen, via London til Glasgow gikk ganske greit selv om flyreiser og lange køer i sikkerhetskontroller ikke akkurat er det noen av oss er særlig begeistret for. I Glasgow ventet buss og mottakskomite på oss og briter som kom fra andre deler av UK. En ca tre timers busstur, på « feil side av veien» brakte oss trygt igjennom et fantastisk landskap som ennu ikke hadde fått vinterpreg, men som tidvis minnet om Norges vestland, i allefall når det gjaldt bredde og standard på veiene. Lokal, og lommekjent sjåfør guidet oss igjennom turen før vi ble tatt imot av resten av den britiske staben, og installert på Ben Nevis Hotell i Fort William.

Britene kan virkelig arrangere slikt, og Ritchie, som tidligere hadde vært en av britenes stab under besøkene i Norge, hadde nå overtatt som leder av Royal Marine Charity, sørger for at alle ble ivaretatt og ledet igjennom dager med omvisninger og guidede turer i et militærhistorisk område.

Å få se og fortalt historiene om hvordan over 25 000 soldater i tiden 1942 til -45, fra mange land inkludert Norge, hadde fått trening for så å møte krigen, var både interresant og sterkt. I tillegg fikk vi anledning til å delta på « The Commando Memorial» ( www.commando-herritage.com) og igjen oppleve hvordan britene hedrer sine falne.

Besøket var en opplevelse for livet og bidrar til nye nettverk og enda tettere samhold mellom norske og britiske « veteranfamilier»

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer