Rikets tilstand på asylfeltet 2022 er lansert!

Farvel på togstasjonen i Kyiv, Ukraina. Foto: NTB/AP – Emilio Morenatti

NOAS har lansert den årlige statusrapporten Rikets tilstand på asylfeltet.

Til tross for positiv utvikling på noen punkter, ivaretar Norge ikke rettighetene til mennesker på flukt godt nok. På nettsiden Rikets tilstand på asylfeltet kan du lese om de største utfordringene NOAS ser i regelverk og praksis. Vi tar opp tema som flyktninger fra Ukraina, rettssikkerhet, utvisning og familiegjenforening. Rikets tilstand på asylfeltet gir deg også oversikt over viktig statistikk på asylfeltet: Hvor mange asylsøkere kommer til Norge og hvem får bli?

NOAS lanserte rapporten den 17. august under Arendalsuka, med debatt mellom ledere i de politiske ungdomspartiene. Spørsmål for debatten var blant annet om det er viktig hvor flyktninger kommer fra, eller om behovet for beskyttelse skal avgjøre hvordan Norge behandler dem? Andre tema var barns rettigheter i utlendingssaker, og hvorvidt norske myndigheter ivaretar asylsøkeres og flyktningers grunnleggende rettssikkerhet.

Se video fra arrangementet her: 

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer