Dette skjer på 8. mai

Mange kommuner markerer 8. mai og SIOPS deltar både på hovedmarkeringen på Akershus Festning og flere titalls veteraner skal sykle sammen fra Bæreia til Oslo.

8. mai er det frigjørings- og Veterandagen. Det blir en stor begivenhet med høy profil etter to år med kansellerte eller svært begrensede markeringer grunnet pandemien. Russlands angrep på Ukraina og den pågående krigen, setter også dagen i et spesielt perspektiv. Det er krig i Europa, og sikkerhetssituasjonen vår er endret. Når vi skal markere vår frihet – så går våre tanker til det Ukrainske folk. Det er også 75 år siden det første norske bidraget til Tysklandsbrigaden, 40 år siden det første norske bidraget i Multinational Force & Observers, og 30 år siden UNPROFOR og UNOSOM.

Den innsats veteranene har gjort i tjeneste for Norge, gir oss grunn til å feire 8. mai på en verdig og fin måte over hele landet. Det er viktig at man deltar i feiringen, og uavhengig av om man er veteran eller ikke. Delta lokalt med stolthet i markeringen der du bor.

Oslo
I Oslo blir det markering gjennom et hovedprogram på Akershus festning. Det er åpen dag på festningen i tidsrommet kl 1200 – 1500. Kl 1300 er det salutt fra festningen. SIOPS vil ha egen stand med messetelt på festningsplassen, og vi håper at du stikker bortom og slår av en prat med de veteranene som bemanner vår stand.

SIOPS lokale i Kongens gate 9 vil også være åpen mellom kl 1200 – 1600, for de som ønsker å droppe innom for en kaffe og en liten pause. Vi skal også sykle «På hjul med veteraner» fra Kongsvinger til Akershus, og ankomsten kl 1415 er en del av hovedprogrammet. Har du fortsatt ikke meldt deg på, så bli med i fellesskapet med dette flotte turrittet og meld deg på her; https://www.paahjulmedveteraner.no/

På kvelden ønsker Oslo kommune å anerkjenne veteraner som har tjenestegjort i Norge og for Forsvarets internasjonale operasjoner og inviterer alle veteraner som er tilstedeværende i Oslo med ledsager til mottakelse i Oslo Rådhus 8. mai 2022 kl. 18.00-19.30. Dette er et flott tilbud hvor veteranen kan ta med sin partner, et familiemedlem eller en venn for hyggelig samvær på kveldtid. Det er elektronisk påmelding til kommunen innen 30. april og du kan melde deg på her

Bergen
I anledning frigjørings- og veterandagen 8. mai 2022 har Bergen kommune gleden av å invitere veteraner fra internasjonale operasjoner til mottakelse i Håkonshallen, søndag 8. mai kl. 18.00 – 19.15.

Arrangementet starter kl. 18.00 med appell og kransnedleggelse ved
Veteranmonumentet på Paradeplass, før man går til Håkonshallen.

Påmelding innen 2. mai til [email protected]

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer