Lise Klaveness gir prispenger til NOAS

Lise Klaveness donerer prispenger til NOAS. Foto: Astrid Waller/KK

Fotballpresident Lise Klaveness får Fritt Ords Honnør, og gir prispengene til NOAS.

Fotballpresident Lise Klaveness tildeles Fritt Ords Honnør for sin modige og direkte tale om menneskerettighetsbrudd og diskriminering, på kongressen til det internasjonale fotballforbundet Fifa i Qatar torsdag 31. mars.

Klaveness velger å gi prispengene til NOAS.

– Jeg ønsker å gi prispengene videre til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) som utrettelig arbeider for respekt og rettssikkerhet for våre mest utsatte, asylsøkere og flyktninger som kommer til Norge, sier hun til NTB.

Rettshjelp er avgjørende for å ivareta rettssikkerheten til barn og voksne på flukt. Over halvparten av personene NOAS bistår får positivt svar fra utlendingsmyndighetene. Behovet for rettshjelp er stort, og prispengene fra Klaveness er et kjærkomment bidrag til styrket rettssikkerhet. Klaveness donerte også prispengene til NOAS da hun ble magasinet KKs «Årets banebryter» i 2018.

– Lise Klaveness representerer en sterk stemme for menneskerettigheter og rettssikkerhet, og er en viktig rollemodell. NOAS er svært takknemlig for den anerkjennelse hun viser arbeidet vårt ved nok en gang å donere prispenger, sier styreleder Kai Eide.

Kontakt i NOAS: Generalsekretær Pål Nesse, 90744130 / paal.nesse@noas.org