Strømkunde i Valdres: superenkel kontroll på strømforbruket i heimen med Kraftriket-appen!

Britt Røn, en av våre strømkunder i Valdres, har brukt Kraftriket-appen en god stund og kan fortelle om en først og fremst nyttig, men også morsom og interessant brukeropplevelse.

-Jeg synes det er veldig interessant å følge med på forbruket i heimen, og jeg opplever at jeg har blitt mye mer bevisst på strømforbruket vårt enn jeg var før. I tillegg synes jeg det er gøy med apper og duppedingser som «gir meg noe», så Kraftriket-appen er midt i blinken for meg!

Lavere strømregning

Britt Røn forteller at hun sjekker Kraftriket-appen flere ganger i uka, og gjerne daglig. – Jeg følger med på timeprisen på strøm og lar prisen avgjøre når jeg for eksempel setter bilen på lading eller setter i gang vaskemaskina. – Dette har ført til at vi bruker strømmen til andre tider på døgnet enn vi gjorde tidligere. Jeg vil faktisk påstå at mer bevissthet rundt forbruk og strømpris har gitt oss lavere strømregninger enn vi normalt ville hatt, sier en fornøyd Britt Røn, som mer enn gjerne anbefaler Kraftriket-appen til andre.

Varsling ved høyt strømforbruk

I Kraftriket-appen finnes en tjeneste som heter LIVE. LIVE gir deg ditt strømforbruk i sanntid, som betyr at du kan se hvor mye strøm du bruker akkurat her og nå. Med LIVE får du i tillegg varsling når du bruker mye strøm. Da kan du enkelt følge med og sette i gang tiltak som gjør at strømregningen din reduseres. LIVE-tjenesten bestiller du i Kraftriket-appen.

Klikk her for å lese mer om LIVE

Verdifull tjeneste når ny nettleiemodell innføres

Ny nettleiemodell, som inntil videre er utsatt for de fleste nettselskap, vil premiere energieffektivisering og jevnt strømforbruk. I praksis betyr det at om du bruker mye strøm samtidig, som for eksempel lader elbilen, samtidig som du lager mat og setter på en vaskemaskin, vil du få en strømtopp. Strømtoppen vil kunne «straffe» deg ved at du får en høyere nettleie.

Britt Røn forteller at hun ser stor verdi i LIVE-tjenesten når det blir innført ny nettleiemodell i Valdres. – Jeg har ikke lyst til å betale mer i nettleie enn jeg må. Den dagen ny nettleiemodell blir innført vil jeg bruke LIVE tjenesten med varsling for å unngå høye strømtopper, og på den måten få en lavere nettleie, sier Røn.

Savner smart lading av elbil i Kraftriket-appen

Helt siden Kraftriket-appen ble lansert i 2021, har det vært viktig for oss i Kraftriket med tilbakemeldinger og  innspill fra kundene våre. Vi jobber stadig med videreutvikling av appen og våre kunders ønsker står øverst på prioriteringslisten.

Den svært oppegående strømkunden i Valdres ønsker seg smart styring av elbillading i Kraftriket-appen. – For meg ville det være utrolig verdifullt dersom Kraftriket-appen lader bilen min når det er mest lønnsomt for meg, sier Britt.

Vi i Kraftriket er derfor svært glade over å kunne fortelle at Britt Røn og andre strømkunder med elbil at vi nå jobber med å få på plass smartlading, og håper å kunne tilby våre kunder denne tjenesten etter påske.

Her kan du lese mer om smartlading i Kraftriket-appen.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer