Kathinka Friis-Møller blir europasjef for 118 000 ansatte i Compass Group

Kathinka Friis-M¿ller Foto: Britt Krogsvold Andersen

– Compass Group er i god vekst og jeg ser mange muligheter for utvikling av regionen, sier Kathinka Friis-Møller. Hun får en sjelden stor sjefsjobb i norsk sammenheng, når hun blir leder for Europa- og Midtøsten-regionen med 118 000 ansatte.

Når Friis-Møller trer inn sin nye rolle i Compass Group blir hun også historisk. Dette er en av de aller største internasjonale toppjobbene en norsk kvinne noen gang har fått.

– Dette viser at den norske ledelseskulturen som bygger på tillit, åpenhet og synlighet er ettertraktet, sier Friis-Møller.

Skal lede region med 24 land

Compass Group er verdensledende på drift av personalrestauranter. På verdensbasis har selskapet 600 000 ansatte og omsetter for 230 milliarder kroner. Friis-Møller tar over den nest største regionen i selskapet som inkluderer 24 land.

– Vi leverer et kulinarisk tilbud i verdensklasse, som vi skal fortsette å utvikle til det beste for våre kunder. Samtidig skal vi være i front på digital innovasjon og bærekraft, sier Kathinka Friis-Møller.

– Jeg går til oppgaven med optimisme, pågangsmot og ydmykhet. Compass Group er et fantastisk selskap. Jeg er stolt av alle de dyktige medarbeiderne våre og at vi har de beste kokkene, sier Friis-Møller.

Tar med seg norske verdier

Toppsjefen i Compass Group, Dominic Blakemore, har store forventninger til jobben Friis-Møller nå skal gjøre som leder for Europa- og Midtøsten-regionen.

– Jeg har full tillit til at Kathinka vil sikre og opprettholde veksten vår i regionen, sier Blakemore.

Han legger også vekt på noen av de norske verdiene Friis-Møller tar med seg inn i den nye jobben.

– Kathinka vil videreutvikle den inkluderende og vinnende kulturen i Compass Group. Det er viktige ingredienser for at vi fortsatt skal lykkes, sier han.

Nettopp disse verdiene tror Friis-Møller blir viktige når hun starter i den nye jobben 5. februar.

– Jeg gleder meg til å jobbe med gode kollegaer i 24 land. Sammen skal vi utvikle Compass Group videre slik at vi fortsetter å servere fantastisk god mat, og samtidig er ledende når det gjelder bærekraft og inkludering.

I Norge har Compass Group 2300 ansatte og driver personalrestauranter på 480 steder, blant annet på pasienthoteller og offshore. Friis-Møller var Norges-sjef før hun fikk ansvaret for Norden i 2017.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer