Ildsjelen Rolf Josephsen hedres med pris

Guvernørrådsleder (styreleder) i Lions Norge, Anne-Kathrine Fossum overrekker Lions Norges Frivillighetspris 2024 til leder i Game Norge, Rolf Josephsen. Kjell-Tore Andersen, til høyre, representerer forslagsstiller Lions Club Arendal.

Seks gode kandidater kjempet om årets frivillighetspris, og det var en ildsjel fra Arendal som fikk overrakt prisen på Lions Norges Riksmøte 25. mai 2024 (årsmøte). Rolf Josephsen er leder av den frivillige organisasjonen Game Norge.

Årets jury besto av Lions’ fem distriktsledere. De fremhever at Game Norge er et unikt konsept for å skape økt inkludering og aktivitetsglede i ungdomsmiljøene rundt om i landet, og slik motvirke de negative konsekvensene av utenforskap. Game Norge bygger på forskningsbasert kunnskap om fysisk aktivitet og psykisk helse, og samfunnsøkonomiske gevinster ved forebyggende tiltak.

Lions Norges Frivillighetspris skal gis som en støtte eller oppmerksomhet til en person eller gruppe som har gjort en spesiell og frivillig innsats for barn og/eller ungdom, og prisen er også en påskjønnelse for Josephsens forebyggende arbeid for barn og unge i flere tiår. Prisen består av et diplom og 100.000 kroner.

Det var Lions Club Arendal som nominerte Josephsen til årets frivillighetspris, og skriver følgende: I over 20 år har han vært i Hisøy IL hovedstyre som leder og trener, og i denne perioden har klubben tredoblet medlemstallet sitt. Blant idrettsfremmende tiltak han har vært pådriver for, utviklet og pusse opp et gammelt nedlagt kystfort til å bli Arendals mest populære selskapslokale med godkjent overnatting til 40 personer. Uteområde med byens beste utsikt er blitt et aktivitetspark med 18 hulls frisbeegolf bane, øksekasting, bueskyting, militær basisløype osv. Hisøy IL har bygd ny kunstgressbane, klubbhus, padeltennis bane, styrketreningssenter og anlegg for beachvolleyball i Arendal.

Han er i tillegg en dyktig nettverksbygger, og slik involveres flere i frivillig arbeid. Et eksempel er prosjektet «Fort-SMS» der lokale medlemmer i Lions og Rotary kjører flyktning-ungdom til deres fritidsaktiviteter.

Det viktigste prosjektet for Josephsen nå er Game Norge. Organisasjonen ble etablert i 2022 og planen er å bygge et Streethouse, et innendørsanlegg for urban gatekultur der ungdom kan møtes og utøve sport- og kulturaktiviteter på egne premisser. Konseptet bygger på Game Danmark som ble etablert i 2002.

Også i Game Norge trekker han inn andre gode ressurser som vil gi ungdom en god oppvekst. Det er allerede flere velkjente aktører innen barne- og ungdomsarbeid i styringsgruppa, og bidragsytere fra næringsliv og det offentlige stiller opp. Det første Streethouse her i landet skal bygges i Arendal.

– Økende levekårsutfordringer og utenforskap preger Arendal så vel som mange andre byer i dette landet. Det er mangel på åpne inkluderende og tillitsbyggende arenaer hvor all ungdom kan møtes på tvers av religion, etnisitet, seksuell legning og økonomi, sier Josephsen.

I sin takketale til Lions Norges Riksmøte sier Josephsen at planer for GAME Streethouse også i Oslo og Stavanger er på gang. – Det er mye bra som skjer i disse dager, og denne prisen betyr enormt mye for arbeidet vårt i tiden fremover! Lions Norge ønsker ildsjelen Rolf Josephsen og Game Norge lykke til med sitt viktige ungdomsarbeid.

Av Vibeke Katrine Aasland

Lenker:

Hjemmeside Game Norge: https://gamenorge.no

Artikkel: Lions Norge og Game Norge innleder samarbeid