Et comeback vi drømte om, men ikke våget å håpe på

Dawiit har vært en fargeklatt på Gatelaget en årrekke. 27. februar endret imidlertid livet seg brått for vår venn fra Etiopia, da politiet hentet og kjørte ham til Trandum utlendingsinternat i påvente av en mulig retur til hjemlandet. Onsdag ble han løslatt og fredag var han tilbake på trening. Det ble et varmt og følelsesladd møte med en veldig kjær lagkamerat.

– Her kommer siste nytt om Dawiit, startet trener-Kai under lunsjen med spillergruppa. Sekunder senere ruslet spissen rolig inn døra på klubbhuset. I videoen under kan du se møtet.

01:09

– Dette er ikke til å tro. Jeg tror jeg begynner å grine, kommenterte keeper-trener Jan Roger Andersen, som har et spesielt og godt forhold til Dawiit og ikke ante at favorittspilleren var kommet tilbake. Gjensynsgleden var enorm og gjensidig.

ET EVENTYR
For trener-Kai var comebacket noe han knapt hadde våget å håpe på.

– Vi som klubb og lag skal ikke mene noe om politikken rundt tilbakesendelse, eller ikke. Hva som er gjeldende politikk rundt dette har vi derfor ikke brukt tid på, men spillere og ledere har vært opptatt av å savne Dawiit, besøke ham, heie på ham og vise at han er viktig for oss, sier Kristiansen som fryktet at spilleren aldri ville komme tilbake til Briskeby.

16 ÅR I LANDET
– Etter 16 år i landet har Dawiit skaffet seg et nettverk og ikke minst gode venner. Hans soleklare ønske er å bli i Norge og Hamar og vi er veldig glad på hans vegne at han ble løslatt og er tilbake hos oss, sier en glad trener.

Dawiit storkoste seg på treninga på Briskeby og var glad og rørt over en varm velkomst fra hans gode lagkamerater.

– Jeg har savnet dere, strålte hovedpersonen og lurte på hvordan han skulle komme seg på Briskeby søndag for å jobbe som frivillig under A-lagets hjemmekamp mot FK Haugesund.

Velkommen tilbake, Dawiit!

Av Robert U. Kvålshagen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer