Veteranseilasen 2024

Vi setter seil og kaster loss for niende året på rad! Veteranforbundet SIOPS inviterer veteraner til å delta på seilas. Turen er en flott mulighet til å utfordre seg selv, treffe masse hyggelige mennesker og utforske fantastisk natur! Dette blir sjette året med verdens eldste seilende Skonnert, «Anna Rogde» (1868).

SAMHOLD-MESTRING-ANERKJENNELSE

Seilasen er åpen for søkere med deltagelse fra alle av Forsvarets internasjonale operasjoner. Afghanistan-veteranene prioriteres. Vårt mål er å gi alle deltagerne en flott opplevelse, godt selskap, nye utfordringer og mestringsfølelse om bord på Anna Rogde.

Praktisk informasjon om årets seilas

Søknaden behandles rett etter påmeldingsfristen – som er 26. juni. Egenandel er på 1500 NOK per etappe (150 per dag). Reise må dekkes av den enkelte. Reisetilskudd kan søkes.

Årets seilas går av stabelen 24. juli fra Harstad med seilas i Lofoten, og besøk hos Lofoten House of Veterans og deres Lofoten Veterans Camp, før vi setter kurs mot Harstad igjen (eller hvor vær, vind og kapteinen tar oss). Vi mønster av 2. august.

Deltagerne er med som «hjelpemannskap» og må bidra (etter evne) i alle gjøremål, dekks/ror-vakter, byssetjeneste og øvrige arbeidsoppgaver underveis. Det er plass til 15 deltagere. Alle forlegges i faste køyer. (2- 4 og 6-køyers lugarer)

Vær og seilingsforhold er bestemmende for rute og aktiviteter. Deltagere som har begrensninger/ utfordringer må informere om dette i søknaden, og spesielle behov blir selvfølgelig tatt hensyn til.

Alle veteraner er velkommen til å søke, uansett alder og kjønn, skadet eller ikke. Veteraner fra Norges siste utenlandsoperasjoner, også stadig tjenestegjørende, oppfordres til å søke. Tips gjerne en annen veteran du kjenner.

Informasjon om tidligere seilaser

Under seilasene i 2016,- 2023, har vi hatt deltagere fra alle landsdeler, i alle aldre, ca. 1/3 kvinner. Det meste av kysten fra Oslo til Harstad er besøkt, og vi har også besøkt Danmark. Noen veteraner har deltatt på flere seilaser og flere er nå engasjert i både Skonnerten Svanen og Anna Rogde, nye nettverk er etablert.

Utallige militære anlegg, fort og museer er besøkt og veteraner/ veteranfamilier har møtt opp underveis. Ledende politikere og militære, musikere, journalister, gamle og unge veteraner, familier og veteranforeninger har stilt opp for oss, og Forsvarets Veterantjeneste har vært meget velvillig til seilasene.

Les flaskeposten fra en tidligere deltager på veteranseilasen her.

Vi ønsker selvfølgelig å samarbeide med lokale veteraner og organisasjoner underveis på vår seilas langs kysten, i den grad det er mulig, så det blir nok mer seiling, noen fjellturer, fisking, bading, grilling etc. Hver gjør det man lyster. «NO CAN RULE» gjelder, og dette er ingen «slanketur».

Påmelding: https://forms.office.com/e/3hS…

Vel møtt

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer