Støtt Lions Tulipanaksjon

Lions Tulipanaksjon er en nasjonal innsamlingsaksjon der frivillige i Lions selger tulipaner til inntekt for forebyggende arbeid for barn og unge. 

Motto for aksjonen er: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

Lions Tulipanaksjon ble betydelig nedskalert i årene med koronapandemi, men omsetningen er i ferd med å komme seg. I år vil Lionsklubber rundt om i landet selge ca 670 000 tulipaner. Klubbene bestemmer selv utsalgspris, men det ligger rundt 12,50 kroner per tulipan. Det tilsvarer rundt 10 millioner kroner i omsetning nasjonalt.

Et ufravikelig prinsipp er at overskuddet fra tulipansalget er øremerket holdningsskapende og forebyggende arbeid for barn og unge.

De innsamlede midlene fordeles slik at de lokale Lionsklubbene beholder ca halvparten av overskuddet og resten tilføres et sentralt fond — Lions Tulipanfond. I år vil det bli tilført ca 2,6 millioner kroner, penger som støtter lokale tiltak rundt om i landet.  Lions Tulipanfond bidrar også med delfinansiering av kurs for lærere, barnehageansatte og idrettsledere i det holdningsskapende programmet MITT VALG. 

 – Nå oppfordrer vi alle som bryr seg om barn og unges utvikling og oppvekst om å kjøpe tulipaner fra lokale Lionsklubber. Men du må ikke kjøpe blomster! Du kan også gi et kjærkomment bidrag på Vipps 599102 eller på hjemmesiden vår (se lenker under), sier «tulipangeneral» i Lions Norge, Hroar Thorsen.

MITT VALG er et internasjonalt program for utvikling av et godt læringsmiljø og styrker barn og ungdoms sosiale og emosjonelle ferdigheter. MITT VALG samarbeider med barnehager, skoler og idrettslag om å bygge livsmestring og en god psykisk helse hos barn og unge i hele landet.

 – I 2023 hadde vi totalt 124 ulike tilpassede MITT VALG-kurs rundt om i landet og målet for 2024 er 135 kurs, sier Thorsen.

Lions Tulipanaksjon – Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne! from Lions Clubs International Norge on Vimeo.

Lenker:

Les denne informasjonen i vårt presserom:

Hjemmeside og giverportal for Lions Tulipanaksjon: https://www.lions.no/tulipanaksjon

Hjemmeside for MITT VALG: https://www.determittvalg.no

Kontakt

Ta kontakt med generalsekretær Hroar Thorsen

Av Vibeke Katrine Aasland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer