Voss Kunst og Kultur vinner Kulturminnedagsprisen

Voss Kunst og Kultur tildeles Kulturminnedagsprisen 2023 for sitt fantastiske arrangement «Kulturminnedagene i Voss – Ein levande kulturarv».

Kulturminnedagene på Voss går over 18 dager og er et av de største Kulturminnedags-arrangementene i Norge. Programmet inneholder utstillinger, guidete turer, foredrag, demonstrasjoner av gammelt håndverk innen keramikk, gjørtler, smed, treskjæring, kurs i ulike håndverk som kipefletting, gyllenlær, treskjæring m.m.

«Arrangøren viser et brennende engasjement for den lokale kulturarven. Kulturminnedagene på Voss er blitt arrangert flere år på rad og arrangementet har alltid et mangfoldig og rikt program. Arrangørene har vist evne til å fornye seg og samarbeide på tvers av interesser og fag. I år har man knyttet samarbeid med den lokale kjøretøyklubben, og man arrangerer en egen «internasjonal kulturminnedag» i samarbeid med Røde kors, med håndverk, kunst og smaksopplevelser fra hele verden. Jeg er dypt imponert over kreativiteten og engasjementet til arrangørene, og det føles utrolig godt og riktig å kunne dele ut prisen til et så allsidig og mangfoldig arrangement» sier styreleder i Kulturvernforbundet Jørn Holme.

Voss Kunst og Kultur har vært med som arrangører av Kulturminnedagene i tre år, og har vært nominert alle tre ganger. Arrangøren er en solid bidragsyter til Kulturminnedagene i Norge.

Kulturminnedagsprisen gis til den arrangøren som enten ved årets program og/eller ved innsats over tid best har oppfylt Kulturminnedagenes målsetning om å formidle og tilgjengeliggjøre kulturarven for allmennheten og bidra til å skape forståelse og engasjement for kulturarv og historie.

Lørdag 2. september foretok Kulturvernforbundets styrerepresentant Carl Harbitz-Rasmussen overrekkelsen av prisen på kr. 50 000,- på Bergsliplassen bak Voss kirke.

Vi anbefaler alle å følge Voss kunst og kultur i  sosiale media, for å få se litt av det spennende arbeidet de driver med:

Mer om Kulturminnedagene finner du her:

Bilder av Kulturminnedagene i Voss sin Facebookside. Flere fotografer.