Nye årskontingent – for noen

Studenter som melder seg inn vil fra 1. september måtte betale 300 kroner i medlemsavgift. For personer med lav inntekt og høye boutgifter som mottar bostøtte går derimot årsprisen ned fra 400 til 300 kroner i året (foto: Micheile Henderson | unsplash.com)

Årsmøtet i Leieboerforeningen vedtok 31. mai 2023 endrede kontingentsatser for to medlemstyper. Nye Student-medlemskap som får liten økning. Mottar du derimot bostøtte kan du få en lavere årskontingent. Endringene gjelder fra 1. september.

Studentmedlemskap

Årsmøte vedtok å øke prisen på nye studentmedlemskap fra kr 250 til kr 300. Dette gjelder for alle som melder seg inn etter 1. september 2023. Er du allerede studentmedlem og fornyer medlemsavgiften når den forfaller, fortsetter du å betale samme pris som før, kr 250,-. Melder du deg ut, og senere inn igjen, må du betale den nye årskontingenten.

Lav inntekt og høye bokostnader

Har du lav inntekt/trygd og høye boutgifter, kan du ha rett på statlig og/eller kommunal bostøtte. Årsmøte har bestemt at alle som mottar bostøtte skal få redusert årskontingenten i Leieboerforeningen fra kr 400 i dag til kr 300.

Det er mange som har etterlyst en slik ordning, og nå er dette innført. Vi regner med at alle som mottar bostøtte i dag selv er klar over dette, og de fleste vil selv kunne gjøre det som er nødvendig for å få satt ned kontingenten. Om du ikke vet om du har rett til bostøtte anbefaler vi deg å sjekke ut dette med den kommunen/bydelen du bor i. Du kan også selv sjekke dette ved å legge inn noen få opplysninger i Husbankens bostøttekalkulator som du finner her: https://tjenester.husbanken.no/bostotte-kalkulator/.

Leieboerforeningen har laget en kort video-veiledning hvordan du bruker bostøtte-kalkulatoren til Husbanken som du se her: https://vimeo.com/manage/videos/511483051

Dette må du gjøre for å få lavere kontingent

Betaler du med faktura, kan du bare varsle oss om dette, og senest fire uker før kontingenten skal fornyes. Har du allerede mottatt kontingentkrav pr brevpost kan du redusere beløpet med 100 kroner.

Betaler du med betalingskort er det litt mer arbeid. Vi har allerede inngått en avtale med deg om en fast betaling til du sier opp medlemskapet. Leieboerforeningen kan derfor ikke alene gå inn å endre denne avtalen. Du må derfor si opp ditt nåværende medlemskap og deretter tegne et nytt medlemskap.

Fortvil ikke – synes du det høres vanskelig ut kan du bare kontakte oss, og vi hjelper deg. Men prøv gjerne selv, og her er oppskriften hvordan du gjør det.

Slik får du redusert medlemskontingenten – skritt for skritt veiledning

Den nye medlemstypen Standard – bostøtte vil være tilgjengelig på våre nettsider fra ca kl 14:00 den 1. september.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer