Askøy Energi blir en del av Kraftriket

Askøy Energi blir en del av Kraftriket fra 1. mai. Overgangen betyr at kundene får Kraftriket Askøy som sin nye strømleverandør – og at Askøy Energi forsvinner.

Fra 1. mai 2023 får alle Askøy Energi-kunder Kraftriket Askøy som ny strømleverandør.

Utviklingen i strømbransjen krever endringer, og årsaken er økte finansieringskostnader som følge av høye innkjøpspriser på strøm, samt kundenes økte behov for digitale tjenester. Derfor er Askøy Energi svært godt fornøyde med at man har landet på en løsning om å bli en del av strømsalgsselskapet Kraftriket i 2023, forteller daglig leder i Askøy Energi, Hilde Bekkevard. Kraftriket har i anledning overgangen etablert den lokale merkevaren Kraftriket Askøy.

– Kraftriket er en større strømaktør, men samtidig en aktør som vil holde lokal profil på Askøy. Dette tror vi at kundene vil verdsette. Strømregningen vil få ny avsender, men utover dette tror vi at endringene vil oppleves som utelukkende positivt, sier Bekkevard.

Flere produkter og forbedret app

Daglig leder i Kraftriket, Ørjan Bøyum, forteller at overføringen av Askøy-kundene til Kraftriket er i tråd med Kraftrikets ambisjoner om videre vekst og lokal verdiskapning.

– I tiden som kommer ser vi frem til å tilby kundene på Askøy bedre produkter og tjenester, samt Kraftriket-appen, der man blant annet kan følge med på spotprisen og se sitt eget strømforbruk i sanntid, sier Bøyum.

Når overgangen skjer 1. mai vil kundene beholde den samme strømavtalen som de per i dag har hos Askøy Energi. Utover dette vil det være flere strømavtaler å velge mellom hos Kraftriket Askøy. Blant annet strømavtalen Idrettsstrøm, der 1 øre per kWh man forbruker kan gå til idrettslaget man ønsker å gi sin støtte til.

– Litt vemodig

At Askøy Energi forsvinner som merkevare, betyr også at en lang tradisjon går mot slutten, forteller Bekkevard.

– Ja, det føles litt vemodig. Samtidig må vi ta innover oss at strømbransjen er i endring og at vi må være tett på utviklingen dersom vi skal lykkes med å tilby kundene gode nok produkter og tjenester. Vi er trygge på at Kraftriket Askøy blir en god løsning for Askøy-kundene i tiden som kommer, avslutter Hilde Bekkevard.