Nå kan barnehagelærere og lærere søke om videreutdanning

Flere plasser til praktiske og estetiske fag.

Fra 1.februar kan barnehagelærere, lærere og ledere søke om å få videreutdanning til høsten. I år vil mange flere barnehagelærere kunne få videreutdanning. Til sammen 7700 lærere i barnehage og skole kan få tilbud.

– Våre barnehager og skoler er fulle av gode ansatte og lærere, og mange av disse ønsker seg faglig påfyll. Det viktigste for barn og unges læring, mestring og trivsel er at de møter kvalifiserte lærere. Derfor legger vi til rette for et bredt tilbud i mange fag, og styrker tilbudet til barnehagelærerne, sier kunnskapsminister Tonje Brenna i en pressemelding på regjeringen.no.

Satser på praktiske og estetiske fag

Regjeringen fortsetter også satsingen på praktiske og estetiske fag

– Vi er opptatt av at læring skjer i alle fag, og ikke bare i norsk, matematikk og engelsk. Vi har blant annet satt av flere plasser til praktiske og estetiske fag. Vi ønsker å gjøre skolen mer praktisk og variert, og jeg er glad for at flere undersøkelser viser at de som jobber i skolen ønsker påfyll i nettopp disse fagene, sier Brenna.

Fristen for å søke videreutdanning er 1. mars.

Les mer på regjeringen.no

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer