Fakkeltog til støtte for våre kunstnerkolleger i Iran

Kunst- og kulturarbeidere i Iran kan ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten.

Vi inviterer herved kolleger i kunst-, musikk-, dans-, litteratur-, TV- og filmbransjen og andre i kulturbransjen til en stille solidaritetsmarkering foran den iranske ambassaden i Oslo, til støtte for våre kolleger i Iran. Under det brutale regimet kan de ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten.

TORSDAG 2. FEBRUAR. KL. 17.30
OPPMØTE: OLAF BULLS PLASS (SKILLEBEKKPARKEN, V/TRIKKEN).

Vi går sammen til Irans ambassade. Fakkeltoget og markeringen vil foregå i stillhet, med et stopp foran ambassaden i ca. 5 min. Varighet: ca. 30 min.

Norske advokater gjennomførte et tilsvarende fakkeltog til støtte for sine iranske kolleger i desember. Vi i kunst- og kulturbransjen tar stafettpinnen videre.

Kjære kolleger, kom! Vi har fakler. Det blir god stemning.

PRAKTISK INFORMASJON:
  • Hovedbanner: Freedom of Expression in Iran. Alle forbund er velkomne til å lage egne plakater, gjerne på engelsk.
  • Ta gjerne bilder og del på sosiale medier. Send gjerne bilder og info til søsterorganisasjoner i andre land – ingenting er bedre enn om dette går viralt. Da ser regimet at vi ser dem, og det iranske folket at vi støtter dem. Det er viktig. Dessuten vil kanskje organisasjoner i flere land gjøre det samme?
  • 100 fakler vil bli utdelt når toget starter. De slukkes i bøtter og samles inn etter markeringen.

FØLGENDE ORGANISASJONER DELTAR:

Creo, Dramatikerforbundet, Norsk PEN, Den norske Forfatterforening, Forfatterforbundet, Norske Filmregissører, Forbundet Frie Fotografer, Fotogalleriet, Freemuse, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk teater- og orkesterforening, Norske Billedkunstnere, NOPA, Norske Dansekunstnere, Norsk Operasangerforbund, Norske Kunsthåndverkere, Norsk Oversetterforening, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Komponistforening, GramArt, NAViO, Safemuse, Tegnerforbundet, Norsk Filmforbund, Virke Produsentforeningen og Grafill.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer