Den fineste julegaven er å glede andre!

Kraftriket støtter det viktige arbeidet til Stabburshella.

Vi i Kraftriket gir 10.000 kroner til Stabburshella Fagernes for deres
fenomenale frivillige arbeid. 

– Stabburshella er et værested som har rom for alle. Vi trenger slike møteplasser. Her føler alle seg sett, og Stabburshella er absolutt verdig midler fra julefondet, sier May Britt Andersen i Kraftriket. 

Sjekken på 10.000 kroner rørte alle i den frivillige organisasjonen, kan Inger Grete Tronsplass fortelle. 

– Det er helt fantastisk å motta en slik pengegave, da vi er helt avhengige av støtte. For en julegave, sier hun. 

Viktig møteplass 

Stabburshella er en frivillig organisasjon på Fagernes, som tilbyr et viktig være sted og gode ressurser for de som sliter med rus- og psykiske problemer. 

– Vi har et spesielt fokus på å nå mennesker med psykiske og rusrelaterte problemer, og de som er berørt av dette. Det være seg pårørende, barn og ungdom som lever, eller har levd nært på mennesker med slike problemstillinger. 

Stabburshella er åpent tre dager i uka, og her kan alle som vil komme for å delta på aktiviteter, få støtte, bygge nettverk – eller rett og slett bare ta seg en kopp kaffe. 

– Det aller viktigste vi kan bidra med er det sosiale. Mange av brukerne har ikke så mye annet og gå til, og for dem er det gull verdt å komme hit. For selskapets skyld, for å bygge nettverk, og for å slippe å sitte ensom, sier Tronsplass og fortsetter:  

– Mange har fått seg et større nettverk takket være oss, og noen har fortalt at dette er grunnen til at de klarer å stå opp om morgenen. For her blir alle møtt med prat og respektert for den de er. Det er ingen som dømmer deg, og det betyr mye for mange. 

Sprer julestemning 

Julen og andre høytider er for de fleste forbundet med hygge og tid med sine nære. Men for mange er høytider en historie om utenforskap og ensomhet. Derfor sørger Stabburshella alltid for å gjøre noe ekstra ut av høytidene. 

– Vi skal spre julestemning, så desember er fullspekket av juleaktiviteter. Både julelunsjer, kakebaking, fremføring med musikkgruppa og andre sosiale aktiviteter. 

Om pengene fra Kraftriket skal brukes på juleaktiviteter vet de ikke ennå, men én ting er sikkert: Pengene skal komme brukerne til gode.  

– Vi skal prøve å finne ut av hva vi skal bruke pengene på sammen. Pengene skal komme brukerne til gode, og da er det klart at de skal få komme med forslag på hva de ønsker seg, sier hun og legger til: 

– Men vi skal i alle fall kjøpe inn kaffe. Det skal kommer alle til nytte.