Årets julegavetips: Gi bort et medlemskap i en kulturvernorganisasjon

Er du på utkikk etter en helt spesiell julegave i år? Gi bort et medlemskap i en av våre organisasjoner som jobber med historie, tradisjon, kulturarv og håndverk.

Slektsforskning

Er du nysgjerrig på hvor du og din familie kommer fra? Kom i gang med slektsforskning. Meld deg inn eller gi bort et medlemskap i julegave. Det finnes to forskjellige slektsforskningsorganisasjoner som man kan bli medlem av

BLI MEDLEM I SLEKT OG DATA HER

BLI MEDLEM I NORSK SLEKTSHISTORISK FORENING HER

Husflid, folkedrakt, nupereller og lin

Kjenner du noen som er glad i å skape noe med hendene? Lær noe nytt eller fordyp deg i et håndverk i fellesskap med andre. Bli medlem i en av våre organisasjoner som jobber med husflid, folkedrakt, bunad nupereller og lin.

BLI MEDLEM I NORGES HUSFLIDSLAG HER

BLI MEDLEM I NORSK FOLKEDRAKTFORUM HER

BLI MEDLEM I NORSK NUPERELLEFORENING HER

BLI MEDLEM I NORGES LINFORENING HER

Bli en museumsvenn

Bli medlem i en venneforening og støtt opp om arbeidet som gjøres på ditt lokale museum. Forbundet for norske museumsvenner organiserer mange av landets venneforeninger.

SE OVERSIKT OVER VENNEFORENINGENE HER

Historie, lokalhistorie og folkeminner

Er du glad i historiefaget og/eller norske sagn og folkeminner? Eller er du nysgjerrig på lokalhistorien der du bor? Gi bort et medlemskap og/eller bli med selv i ditt lokale historielag og/eller meld deg inn i Den norske historiske forening (HIFO) og/eller Norsk folkeminnelag

LANDSLAGET FOR LOKALHISTORIE – SE OVERSIKT OVER ALLE LANDETS HISTORIELAG HER

BLI MEDLEM I HIFO HER

BLI MEDLEM I NORSK FOLKEMINNELAG OG FÅ ÅRETS BOK HER

Veterankjøretøy og jernbane

Er du interessert i gamle biler, busser, motorsykler eller damplokomotiv? Da bør du bli medlem i en av svært mange motorhistoriske kjøretøyklubber som er organisert under LMK. Eller kanskje du har en sterk interesse for gamle flotte busser? Da bør du bli med i Rutebilhistorisk forening. Eller om du har et hjerte for gamle lokomotiv og jernbanevogner, så bør et medlemskap i Norsk Jernbanklubb være midt i blinken.

SE OVERSIKT OVER ALLE LANDETS MOTORHISTORISKE KJØRETØYKLUBBER HER (LMK)

BLI MEDLEM I RUTEBILHISTORISK FORENING HER

BLI MEDLEM I NORSK JERNBANEKLUBB HER

Metallsøking

Metallsøking er en sterkt voksende hobby i Norge. Bli med i Norges metallsøkerforening

BLI MEDLEM I NORGES METALLSØKERFORNING HER

Heraldikk

Visste du at det finnes en egen forening for heraldikk? Synes du gamle våpenskjold er spennende? Da bør du bli medlem i Norsk heraldisk forening.

BLI MEDLEM I NORSK HERALDISK FORENING HER

Kystkultur og fartøyvern

Kystkulturen står sterkt i Norge. Livat langs kysten, historien og kulturminnene opptar veldig mange mennesker. Bli med du også da vel. Enten glad i gamle fyrstasjoner, flotte fartøy, trebåter, motorskøyter osv. så finnes det en kulturvernorganisasjon for deg. Du kan bli med i en venneforening for et fyr eller et fartøy, eller du kan bli medlem I forbundet Kysten, Norsk motorskøyteklubb og/eller foreningen Skipet.

BLI MEDLEM I NORGES FYRFORENING HER

BLI MEDLEM I FORBUNDET KYSTEN HER

SE OVERSIKT OVER FARTØY DU KAN ENGASJERE DEG I HER (NORSK FORENING FOR FARTØYVERN)

BLI MEDLEM I NORSK MOTORSKØYTEKLUBB HER

BLI MEDLEM I FORENINGEN SKIPET HER

Fortidsminneforeningen og Norsk Kulturarv

Visste du at Fortidsminneforeningen er Norges eldste frivillige organisasjon? Siden 1844 har de jobbet med å bevare fortidsminner og kulturminner. Bli med på dette du også da vel? Eller bli medlem i stiftelsen Norsk Kulturarvsom er en interesseorganisasjon med formål om å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk.

BLI MEDLEM AV FORTIDSMINNEFORENINGEN HER

BLI MEDLEM AV NORSK KULTURARV HER

Norske akevitters venner

Er du opptatt av norsk mat- og drikketradisjon? Norske akevitters venner jobber med en viktig del av norsk kulturarv, og det finnes mange lokale akevittlag rundt omkring i det ganske land. Bli med du også da vel?

BLI MEDLEM I NORSKE AKEVITTERS VENNER HER

Europa Nostra Norge

Er du interessert i den europeiske kulturarven? Europa Nostra støtter nasjonale og internasjonale kampanjer som slår alarm når verdifulle kulturmiljøer i Europa er truet, for eksempel gjennom uttalelser og informasjon.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer