Nabolaget fikk 10.000 kroner til å ruste opp lekeplassen: – Det betyr mye for oss

Med flere barn i gata, ble det stadig større behov for å ruste opp den slitne og potensielt farlige lekeplassen i nabolaget.

Å skape gode og trygge møteplasser for barn er viktig. Men for beboerne i Grimsgjerde føltes det utrygt og uansvarlig å sende barna til lekeplassen i gata. – Den var gammel, råtten og rett og slett farlig for barna, sier Johanne Ohnstad Bakk i Grimsgjerdet Vel. Dette ønsket velforeningen å gjøre noe med. Nå skal de ruste opp den gamle lekeplassen for drøyt 200.000 kroner. – I gata vår bor det mange små unger. De er en sosial gjeng, og det er vi foreldre også. Derfor så vi behov for å ha en plass der barna våre kan samles, forklarer Bakk.

Støtten betyr mye

Grimgjerdel Vel har aktivt søkt etter støtte for å finansiere prosjektet. Alle monner drar, og gleden var stor da det tikket inn 10.000 kroner fra Kraftriket-fondet.
– Det betyr enormt mye at vi får støtte til å bygge ut lekeplassen. Vi setter pris på all støtten vi har fått, for det hadde ikke vært mulig å gjennomføre prosjektet uten, forteller Bakk. Hun kan fortelle at de begynte monteringen av lekeapparatene fortløpende når de ankom.

– Folk gleder seg. Det er ingen andre lekeplasser i området, utenom på skoler og barnehager, så dette vil løfte nabolaget vårt betraktelig, forteller hun og hinter om en åpningsfest: – Det hadde vært veldig gøy å ha en offisiell åpning når vi er ferdig. En fest for å feire at vi endelig har en møteplass her!

grimsgjerdet

Barna i gata koser seg med de nye lekeapparatene.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer