Flaskepost fra Veteranseilasen

Flaskepost fra seillasen:

Vi starta fra Bodø i litt finvær og regnskyll. Lå på nordsiden av Bodø å fiska mens vi venta på siste mann skulle komme til Bodø. Så snart han var ombord via lettbåten, så starta vi første tur med å få opp seil og teste vinden. I kjent stil forsvant vinden med det samme seilene var oppe.

Heldigvis tok vinden seg til i perioder og vi seilte opp til Kjerringøy som var dagens stoppested. En gjeng la straks ut på fisketur med lettbetjent. Det nappet fort og alle mann fikk fisk på kroken. Vel ombord var det filetering av fisk som stod på programmet. Det var ei god blanding av sei, torsk, hyse og makrell. Så det blir nok fiskekakesteking av fiskemat.

Nå har roen senket seg over båten. Batteriene skal lades til en ny dag og nye eventyr.

Etter ei natt med seilbåten Alma av Frøy i bredde med oss tok de på tur til Grønland og Island. Vi fortsatte oppover til Nordskott. Her skal man passe på hvor man går, fordi det er flere grunne. Det fikk en annen seilbåt merke, som vi måtte bistå av ei grunne.

I går ble det en frisk tur over Vestfjorden. Det blåste, regnet tidvis og var en del sjø, men vi seilte det meste av strekningen. Tålmodig mannskap instruerte oss i forberedelse til å heise seil og rorvakt, mens kokka laga god mat i byssa. Fin opplevelse så langt. Nå håper vi på litt bedre vær og god vind i seilene i uka som kommer.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer