Utlysning av veteranseilas!

Vi setter seil og kaster loss for sjuende året på rad! Veteranforbundet SIOPS inviterer veteraner til å delta på seilas. Turen er en flott mulighet til å utfordre seg selv, treffe masse hyggelige mennesker og utforske fantastisk natur! Dette blir fjerde året med verdens eldste seilende Skonnert, «Anna Rogde» (1868).

SAMHOLD-MESTRING-ANERKJENNELSE

Veteraner oppfordres til å søke om plass på en av etappene, hver på ca. 10 dager. Seilasen er åpen for søkere fra alle forsvarets internasjonale operasjoner, og Afghanistan-veteraner prioriteres. Påmeldingsskjema annonseres i løpet av mar/april.

Pratisk informasjon om seilasen
Søknaden behandles rett etter påmeldingsfrist – som er 25.mai. Egenandel er på 1500 NOK per etappe (150 per dag). Reise må dekkes av den enkelte. Reisetilskudd kan søkes. Vårt mål er å gi alle deltagerne en flott opplevelse, godt selskap, nye utfordringer og mestringsfølelse.

Deltagerne er med som «hjelpemannskap» og må bidra (etter evne) i alle gjøremål, dekks/ror-vakter, byssetjeneste og øvrige arbeidsoppgaver underveis. Det blir 15 deltagere på hver etappe. Alle forlegges i faste køyer. (2- 4 og 6-køyers lugarer)

Vær og seilingsforhold er bestemmende for rute og aktiviteter. Deltagere som har begrensninger/ utfordringer må informere om dette i søknaden, og spesielle behov blir selvfølgelig tatt hensyn til.

Alle veteraner er velkommen til å søke, uansett alder og kjønn, skadet eller ikke. Veteraner fra Norges siste utenlandsoperasjoner, også stadig tjenestegjørende, oppfordres til å søke. Tips gjerne en annen veteran.

Informasjon om tidligere seilaser
Under seilasene i 2016,- 2021, har vi hatt deltagere fra alle landsdeler, i alle aldre, ca. 1/3 kvinner. Det meste av kysten fra Oslo til Harstad er besøkt, og vi har også besøkt Danmark. Noen veteraner har deltatt på flere seilaser og flere er nå engasjert i både Skonnerten Svanen og Anna Rogde, nye nettverk er etablert.

Utallige millitære anlegg, fort og museer er besøkt og veteraner/ veteranfamilier har møtt opp underveis. Ledende politikere og militære, musikere, journalister, gamle og unge veteraner, familier og veteranforeninger har stilt opp for oss, og Forsvarets Veterantjeneste har vært meget velvillig til seilasene.

Vi ønsker selvfølgelig å samarbeide med lokale veteraner og organisasjoner underveis på vår seilas langs kysten, i den grad det er mulig, så det blir nok mer seiling, noen fjellturer, fisking, bading, grilling etc. Hver gjør det man lyster. «NO CAN RULE» gjelder og dette er ingen «slanketur»

Vel møtt!

UTLYSNING AV VETERANSEILAS 2022!

PUBLISERT 28.02.2022
ALLE FOTO: SIOPS/ANTONY UPTON

UTLYSNING AV VETERANSEILAS 2022!

Årets seilas foregår i to etapper. Den første går fra Bodø til Bodø med seillas i Lofoten og Vesterålen (15.-24.07) og andre fra Bodø til Harstad (25.07-05.08). Les mer om seilasen og hvordan du kan melde din interesse her!LES MER

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer