Bli med å feire kvinnedagen med LO!

LO har per nå følgende planer for 8. mars

8.30 – 9.45: Frokostmøte – både fysisk på Kulturhuset i Oslo og digitalt 

ENDELIG NY REGJERING: Hvordan sørger vi for at det faktisk blir damenes tur?Etter åtte år med likestilling i revers, har Norge nå fått en ny regjering. Arbeiderpartiet gikk til valg på en aktiv politikk for vanlige folk, for å satse på likestilling og samarbeide med fagbevegelsen.Men å lede landet i regjering betyr ofte å håndtere kriser, og de siste månedene har vi hatt både koronakrise, kulturkrise, helsekrise, strømkrise og internasjonale kriser. Hvordan sørger vi da for at arbeidet med likestilling og kvinners rettigheter ikke blir satt til siden?PROGRAM:

 • Velkommen – møteleder Hannah Gitmark
 • Kulturell åpning: Oddrun Lilja
 • Likestilling kommer ikke av seg selv: Hva er de viktigste utfordringene framover og hva krever det av oss? Samtale med LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Anette Trettebergstuen, likestillingsminister og leder i Arbeiderpartiets kvinnenettverk
 • Arbeids- og inkluderingspolitikken: Hvordan skal vi sikre økonomisk frihet for alle kvinner? Samtale med arbeidsminister Hadia Tajik og Mette Nord, forbundsleder Fagforbundet
 • Utenrikspolitikk og internasjonalt samarbeid: Tør vi ta kvinnekampen?
  Samtale med Utenriksminister Anniken Huitfeldt og Julie Lødrup, internasjonalt ansvarlig i LOs ledelse.

Facebook-arrangement

18.00: Markering på Yongstorget og 8. mars-tog 

Vi oppfordrer alle til å gå i toget, og gjerne under parolen: Stopp vold og trakassering av kvinner i arbeidslivet – ratifiser ILO-konvensjon 190! 

19.00-21.00: Etter-toget -treff og livepodcast med blant annet Peggy Hessen Følsvik 

8.mars inviterer Tankesmien Agenda, i samarbeid med podcasten «Noen har snakket sammen» til en live-podcast på Kulturhuset. Selv i likestillingslandet Norge står kjønn i veien for å leve gode, frie liv. For noen mer enn andre. Vi ser nærmere på hvilke utfordringer blant annet kvinner i lavtlønnsyrker og med minoritetsbakgrunn står overfor, og spør hva som kan gjøres for at ingen skal bli stående igjen på perrongen. I podcast-sendingen møter du:

 • Tiril Rustand Halvorsen, rådgiver i Tankesmien Agenda
 • Axel Fjeldavli, rådgiver i Tankesmien Agenda
 • Peggy Hessen Følsvik, leder i LO
 • Anette Trettebergstuen, kultur -og likestillingsminister
 • Shazia Majid, VG-kommentator

Facebook-arrangement

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer