ATB-forhandlingene starter i dag

Styret i Politiets Fellesforbund vedtok fort kort tid siden å reforhandle avtalen om arbeidstidsbestemmelser (ATB) i politiet. I dag, mandag 16. oktober, er forhandlingene i gang. Håpet er at en ny avtale kan være gjeldende fra 1. januar 2024.

– Den gjeldende ATB-avtalen har ikke vært reforhandlet siden 2017. Nødvendige godkjenninger av unntak fra arbeidsmiljøloven foreligger ikke lengre. Politiets Fellesforbund mener derfor tiden er inne for å reforhandle avtalen.

Det sier Roar Fosse – forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund og den som skal lede forhandlingene på PFs vegne.

Noe av begrunnelsen for at ATB-avtalen nå skal reforhandles er at politiet har gjennomgått store endringer siden sist gang avtalen ble forhandlet. Politiets Fellesforbunds medlemmer har i disse årene fortalt om økende totalbelastning og uforutsigbarhet som konsekvens av å følge avtalen. Parallelt har sykefraværet økt dramatisk. Ledere er under stort press.

– Politiets Fellesforbund vil at reforhandling skal bidra til å omsette partenes gode intensjoner til handling. Kriser er blitt den nye hverdagen, og politifolk må jobbe mye lengre enn før. Vi jobber for å sikre at de ansatte har tilstrekkelig vern til å tåle denne hverdagen, sier Roar Fosse.

Politiets Fellesforbunds forhandlingsdelegasjon består av PFs forhandlingssjef Roar Fosse, forbundssekretærene Espen Sjeggestad og Marit Salater Rotmo – og Marius Bækkevar, leder av Oslo Politiforening.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer