Enklere å skanne frem pakningsvedlegg på mobilen

Visste du at du kan skanne en legemiddelpakning med mobilen – og vipps får du frem det digitale pakningsvedlegget? Det er alltid oppdatert og alltid tilgjengelig.

Nå er denne funksjonen også lettere å finne, for Felleskatalogen har gjort funksjonen ekstra synlig på nettsidens mobilversjon:

Ta frem mobilen din, gå inn på nettsiden www.felleskatalogen.no og trykk enten på tegnet som ligner en QR-kode i søkefeltet, eller på det øverste menyvalget «Finn pakningsvedlegg». Da kommer det opp en svart skjerm med en rød stripe som går opp og ned, og her må du gi nettsiden tilgang til å bruke kameraet ditt. Skann strekkoden eller koden som ligner en QR-kode med mobilen og pakningsvedlegget dukker opp.

Digitale pakningsvedlegg finnes for de nærmere 3000 legemidlene på felleskatalogen.no. Informasjonen er den samme du finner i papirpakningsvedlegget, men det er 100 % oppdatert. For mange av legemidlene finnes det i tillegg bilder, opplæringsmateriell og instruksjonsfilmer som veileder til riktig bruk.

– Å lese pakningsvedlegg på papir er litt som å lese ukebladene på hytta: gammelt nytt. Det sa Dag Jordbru, områdedirektør i Statens legemiddelverk, i et innlegg i fjor høst.

– Pakningsvedlegg på papir har verdens langsomste postgang. Det tar måneder og til og med år før oppdateringer som gjøres i teksten, faktisk ligger i legemiddelpakningen pasienten får. Det er en komplisert og tidkrevende prosess. I tillegg er pakningsvedlegg på papir en barriere mot multinasjonale pakninger, noe som kan løse for eksempel utfordringer med legemiddelmangel, sa Jordbru.

Han mener digitale pakningsvedlegg er et overlegent format med tanke på både format, hastighet og kostnad. Ulempen er at man innfører en digital barriere for noen.

En undersøkelse blant helsepersonell viser at et stort flertall av disse bruker det digitale pakningsvedlegget i sin arbeidshverdag. Målet er at digitale pakningsvedlegg skal bli førstevalget for både pasienter og helsepersonell.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer