Lønnsoppgjøret for 2023 er klart

Årets mellomoppgjør kom i havn i april og i juli ble det klart hvordan pengene skal fordeles i politietaten. Nå er størrelsen på det generelle tillegget til Politiets Fellesforbunds medlemmer klart.

I årets oppgjør for ansatte i politietaten får alle medlemmer av Politiets Fellesforbund et flatt generelt tillegg. Størrelsen på det er nå endelig avklart. Det generelle kronetillegget i lønnsoppgjøret 2023 for Politiets Fellesforbunds medlemmer som er omfattet av oppgjøret i politietaten blir 36 528 kroner i økt årslønn for en fulltidsstilling. Beløpet vil utbetales 12. oktober, med tilbakebetaling fra 1. mai 2023.

– Det som har vært viktig for Politiets Fellesforbund i årets lønnsoppgjør har vært solidaritet i et år med høy prisstigning og hyppige rentehevinger, sier forhandlingssjef Roar Fosse.

Viktig med sosial profil

– Lønnsforhandlinger er alltid krevende da partene har ulike behov og krav inn i forhandlingene hvor en må enes om et felles resultat. Vi lever i en dyr tid som treffer alle, med blant annet høy inflasjon, høye strømkostnader og stadig dyrere renter. For Politiets Fellesforbund har det derfor i år vært viktig å ha en sosial profil med et godt lønnsoppgjør fordelt til flest mulige, noe vi mener vi har lyktes godt med, sa forbundsnestleder Ørjan Hjortland da fordelingen av lønnsoppgjøret ble klart i juli.

Ansatte som ikke mottar tillegget

NB! Tillegget som er omtalt her angår PF-medlemmer ansatt i politietaten per 1. mai 2023. Noen medlemmer omfattes av andre virksomheter og andre forhandlinger, som ikke er ferdige ennå.

📁 DOKUMENTER📱 På mobil? Sveip mot venstre for å se alt
Protokoll, lokale forhandlinger, Unio og Akademikerne, 2023 (PDF, 0,1MB)
> Finn flere filer i dokumentarkivet

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer