1. divisjon kaster i gang ny sesong i helgen

Bodøs herrelag jublet for opprykk til 1. divisjon etter å ha gått gjennom serien uten å avgi poeng.

Lørdag og søndag er det sesongstart for den nest øverste ligaen. 28 lag kjemper for opprykk og overlevelse.

Fra forrige sesong rykket damene fra Gjerpen, Follo og Oppsal opp til 1. divisjon, mens Volda måtte ta turen ned fra REMA 1000-ligaen igjen. Av lagene som kom nærmest oppykksmulighet finner vi Fint Tønsberg og Haslum Damer. Opp fra 3. divisjon kom avdelingsvinnerne i 2. divisjon: Kjelsås, Sarpsborg, Ålgård og Utleira. 

På herresiden tok Bergen Håndball og Viking TIF steget opp til REMA 1000-ligaen, mens de nye lagene fra 2. divisjon ble: Bodø, Urædd, Randesund og Bergsøy. Sandefjord måtte gi tapt for Haslum i kvalifiseringen og Follo HK lå lenge i toppen forrige sesong. 

Når sesongen er ferdigspilt i midten av april 2024, rykker vinnerne direkte opp til REMA 1000-ligaen. Nummer to skal spille kvalifisering mot nummer 13 i REMA 1000-ligaen, mens nummer tre skal spille kvalifisering mot laget som blir nummer 12 i REMA 1000-ligaen. Lagene som blir nummer 11.-14. rykker ned i 2. divisjon.

De fleste kampene fra 1. divisjon skal sendes på direktesport.no.

Les mer om 1. divisjon sesongen 2023/24.

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer